Eğitim
  • 10.9.2011 00:14

ÖSYM: ADAYIN VERDİĞİ BİLGİNİN SORUMLULUĞU ADAYA AİT

(A.A) - ÖSYM, adayların ve mezun oldukları okulların verdikleri bilgilerin sorumluluğunun, adaylara ait olduğunu belirtti.
Açıklamada, bir gazetenin internet sitesinde ''ÖSYM'den bir skandal daha'' başlığı yayımlanan haberde, Erzurum'daki bir liseden bu yıl mezun olan ve YGS'ye giren 19 yaşındaki bir adayın istediği okula kayıt yaptıramadığının iddia edildiği anımsatıldı.
''Hatta ÖSYM'nin, adayın mezun olduğu lisenin gönderdiği Orta Öğretim Başarı Puanı'nı eklemeyi unuttuğu için bu durumun yaşandığı söylenmektedir'' denilen açıklamada, başkanlık tarafından konuya ilişkin inceleme yapıldığı bildirildi.
Açıklamada, incelemede tespit edilen hususlar şöyle sıralandı:
''Söz konusu aday, 2011-ÖSYS'ye başvurusunda öğrenim durumunu 'Bir Ortaöğretim Kurumunun Son Sınıfında Beklemeliyim- Okul Kodu 251086?Erzurum 3 Temmuz Lisesi' olarak belirtmiştir. Erzurum 3 Temmuz Lisesi, adayın kendi öğrencisi olmadığını kodlayarak diploma notunu girmemiştir. Bu durumda olanlara en düşük Ortaöğretim Başarı Puanı verilmektedir. Son sınıfta okumakta olan adayların diploma notları/puanları öğrenim gördükleri okullar tarafından verilmektedir. Adayların ve mezun oldukları okulların verdikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine ait olup ÖSYM'nin bu konuda herhangi bir hatası söz konusu değildir.''

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:13

İLGİLİ HABERLER