Eğitim
  • 9.3.2017 13:41

Özel Ceceli Okulları Fen Lisesiyle İddiasını Sürdürüyor

Gençlerin eğitimlerini kuvvetli bir alt yapıyla alması ve yüksek öğrenim sürecine giderken bu alt yapı ile hem doğru tercihler yapıp hem de yüksek bir başarı sağlamasını hedefleyen Ceceli Okulları, özel fen lisesiile iddiasını devam ettiriyor.

Özel Ceceli Okulları anaokulundan başlattığı eğitimi, ilk ve orta okul ile devam ettirirken lise eğitimi ile taçlandırıyor. Çünkü yüksek öğrenimin başarıyla sürdürülmesi için bu temel eğitimlerin öneminin farkında. Ve yine bu temel eğitim-öğretim sürecinin üniversiteye kadar devam etmesinin en önemli aşamalarından birinin lisedeki doğru ve kapsamlı eğitimden geçtiğini de biliyor.

Bütün ebeveynler çocuklarının eğitiminin üniversite ile devam etmesini ister. Fakat bu üniversite eğitimine başlarken onların hangi bölümde başarılı olacaklarının keşfedilmesini de ister. Üniversiteye hazırlık sürecinin zorluğu ve gençlerin bu aşamada birçok iddialı öğrenci ile yarıştığı düşünülürse, lise eğitiminin önemi daha çok ortaya çıkar.

Gençler bu sürece çok emek verip, çokça zaman ayırsa dahi aldığı lise eğitimi vasat ise, üniversite yarışında maalesef hayli gerilerde kalır. Bütün bu sebepler gençlerin lisede çok iyi bir eğitim almasını da zaruri hale getirir.

Bilhassa sayısal bölümlere alaka duyan ve sayısal bölümlerde daha başarılı olmaya yatkın olan gençlerin fen lisesieğitiminden geçmesi tavsiye edilir. Bu hem onların başarısını hem de tercih edecekleri bölümü kazanma oranını artırır.

Yüksek Hedefleriyle Özel Ceceli Fen Lisesi

Üniversite eğitimine kadar olan sürecin ilk basamağından son basamağına kadar iddiasını koruyan Özel Ceceli Okulları, birçok koleje ev sahipliği yapan Ankara fen lisesi listesinde de adından söz ettiriyor.

Özel Ceceli Fen Lisesi, öğrencilerin üniversiteye hazırlık süreçlerinde onları bir yarışa sokmak yerine bilgiyi özümsemek, sindirmek gibi misyonları önceliyor. Sadece sınava yönelik bir bilgi yüklemesi yapmak, öğrencileri bu süreçte korkunç bir baskı altında hissettirmek yerine onları, gerçek manada eğitim-öğretim sürecine tabi tutuyor.

Çünkü biliyor ki, sınava yönelik bir eğitim süreci, gençlerin zihinlerini yormaktan başka bir şeye yaramıyor. Böyle bir süreçten geçen gençlerin, üniversiteyi kazansalar dahi yüksek eğitimlerinde başarısızlıklar yaşamalarının sebebinin bu olduğunu da biliyor.

İşte gençlerin yüksek öğrenimlerine giden yolun en mühim taşı olan lise eğitimini Özel Ceceli Fen Lisesi’nde böylesine hassas ve bilinçli olarak sürdürüyor. Çocuğunun eğitimine emek veren ebeveynlerin http://www.ceceli.k12.tr/ adresini ziyaret ederek, bu şuurlu eğitim anlayışıyla tanışmalarını bu yüzden tavsiye ediyoruz.

 

Güncellenme Tarihi : 9.3.2017 15:42

İLGİLİ HABERLER