Eğitim
  • 11.12.2005 00:08

PROFESÖRLÜĞÜ İPTAL EDİLİP DOÇENTLİĞE DÜŞÜRÜLÜNCE DEKANLIĞI DA GİTTİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Tokat'ın dekanlık ve profesörlük unvanlarının geri alınması, üniversiteyi karıştırdı.


DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bülent Tokat, üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde doçent olarak görev yaparken profesörlük kadrosuna başvurmuş, ancak bilimsel çalışmaları yönerge kriterlerine uymadığı gerekçesiyle profesörlüğü kabul edilmemişti.

Bunun üzerine Tokat, Eskişehir İdari Mahkemesi'ne başvurdu ve bizim kararın iptaline ilişkin bir karar verildi. Bunun üzerine biz kendisini 03.07.2003 tarihinde profesörlük kadrosuna atadık ve 21.04.2004 tarihinde YÖK kararıyla dekan olarak atandı. Ancak itirazımız üzerine Danıştay 8. Dairesi 29.09.2004 tarihli kararıyla karar bozulmuş ve Eskişehir İdari Mahkemesi de Danıştay'ın kararına uyarak profesörlük kararını iptal etmiştir. Bu nedenle kendisi profesörlükten alınarak doçentliğe atandı ve dekanlıktan da alındı" dedi.


Profesörlük ve dekanlıktan alınan Bülent Tokat ise, kendisine haksızlık yapıldığını öne sürerek, "Ben profesörlük için 5 kişilik bir jüri önünde tezimi savundum, bilimsel çalışmalarımı da en güzel şekilde takdim ettim. Jüri üyelerinden yüksek puan alarak profesörlüğe yükseltildim. Burada bazı oyunlar oynanıyor. Açıkçası ben fincancı katırlarını ürküttüm. Bazı anti demokratik uygulamaları benimsemediğim için bunlar başıma geldi. Ben de kanuni haklarımı kullanarak idari yargıya itirazda bulunacağım'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:28

İLGİLİ HABERLER