Eğitim
  • 6.9.2018 12:20

Saraç: Boş kontenjan önceki yıla oranla 85 bin azaldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı, Prof. Dr. yekta Saraç, "Yerleştirme sonuçlarına baktığımızda 85 bin civarında boş kontenjanda azalma oldu geçen seneye göre" dedi

Türk Fizik Derneğinin Bodrum’da düzenlediği 34. Uluslararası Fizik Kongresi’nde ‘Onur Ödülü’ alan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), yerleştirme sonuçlarıyla ilgili değelndirmelerde bulundu.

"BOŞ KONTENJAN 85 BİN  AZALDI"

YÖK Başkanı Yekta Saraç, geçen seneye oranla bu sene boş kontenjanda 85 bin azalma olduğunu açıkladı.

Yekta Saraç, "Geçtiğimiz haftalarda YKS konusu ilk defa uygulanan bir sistem idi. Bunun sonuçları açıklandı, kamuoyu ile paylaşıldı. Yerleştirme sonuçlarına baktığımızda 85 bin civarında boş kontenjanda azalma oldu geçen seneye göre. Gerçekten çok ciddi bir iyileşme oldu. Meslek yüksek okullarının doluluk oranları artık lisansı geçer hale geldi. Bunlar da ülkemiz için güzel sevindirici gelişmeler. Ülkemiz istikrarlı bir şekilde bilim alanında iyileşen ve kalite çıtasını yükselten bir şekilde süreç takip ediyor. Buna inanıyoruz." dedi.

Saraç: Boş kontenjan önceki yıla oranla 85 bin azaldı

"SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Prof. Dr Yekta Saraç "Önümüzdeki dönemde de yine Yüksek Öğretim alanında yeni başlıkları Yüksek Öğretim Kurulu’nun önüne koymuş oldu. Yeni başlıkları kamuoyu ile paylaşacağız. Bütün bunları yaparken bizim yakın ekibimiz rektörler oluyor. Rektörlerimiz ile de çeşitli vesileler ile bir araya geliyoruz. Ziyaret ettiğimiz bölgelerdeki diğer rektörlerimizi de çağırıyoruz ve istişarelerde bulunuyoruz, sorunlarını dinliyoruz. O sorunlara yönelik çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bugün de Muğla’daki toplantımızda burada rektörümüze de teşekkür ediyorum. Buradaki toplantımız da bu minvalde değerlendirilmesi lazım" dedi.

Saraç: Boş kontenjan önceki yıla oranla 85 bin azaldı

Güncellenme Tarihi : 6.9.2018 14:18

İLGİLİ HABERLER