Eğitim
  • 17.4.2008 14:20

ÜNİVERSİTELERDE REKTÖR ADAYI SEÇİMLERİ

ANKARA - YÖK Genel Kurulu, görev süreleri sona erecek rektörlerin yerine, Haziran ayında seçim yapılmasını kararlaştırdı. Buna göre Akdeniz, Ankara, Atatürk, Boğaziçi, Cumhuriyet, Çukurova, Dicle, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Gaziantep, İnönü, İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik, Ondokuz Mayıs, Orta Doğu Teknik, Trakya, Uludağ ve Yıldız Teknik üniversitelerinde rektör adayları seçimleri yapılacak.
     Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın görev süresi ise 10 Haziran 2008 tarihinde sona erecek.
     Bu arada, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Abbas Yurtkuran, iki dönem rektörlük görevi yaptıkları için yeniden rektörlüğe adaylıklarını koyamayacaklar.
     Kanuna göre, rektörlerin görev süresi 4 yıl ile sınırlı. Bir rektör en fazla iki kez rektörlük yapabiliyor.
     Rektörlük için profesör akademik unvanına sahip kişiler aday olabiliyor. Rektör adayı seçimleri üniversitelerde gizli oyla yapılıyor. Oy verecek her öğretim üyesi oy pusulasına yalnız bir adayın ismini yazabiliyor. Üniversitede yapılan seçimlerde en fazla oy alan 6 rektör adayının ismi YÖK'e bildiriliyor. YÖK Genel Kurulu da bu adaylar arasından 3 isim seçerek Cumhurbaşkanı'na sunuyor. Cumhurbaşkanı 3 aday arasından birini rektör atıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:30

İLGİLİ HABERLER