Eğitim
  • 19.4.2018 08:30

YKS ne zaman yapılacak? Üniversite sınavının tarihi değişti...

YKS için flaş bir karar alındı. 24 Haziran'da yapılacağı açıklanan sınav, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri nedeniyle ertelendi. Peki üniversite sınavı ne zaman yapılacak? İşte yeni tarihler...

Yükseköğretim Kurulunca, 24  Haziran'da yapılacağı açıklanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri  nedeniyle aynı tarihe denk gelen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve  1 Temmuz'da gerçekleştirileceği duyuruldu

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 24 Haziran'da yapılacağı  açıklanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri nedeniyle Yükseköğretim  Kurumları Sınavı'nın (YKS) 30 Haziran ve 1 Temmuz'da düzenleneceği duyuruldu.

YÖK'ten yapılan açıklamada, 24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği  açıklanan erken seçim tarihinin YKS'nin yapılacağı tarihle aynı güne denk geldiği  hatırlatıldı.

Bunun üzerine YKS'nin 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde  düzenlenmesine karar verildiği bildirildi.

Bu kapsamda, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)  30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT)  ile  Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

YKS NEDİR?

Yeni eğitim öğretim yılında yapılacak olan sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. Adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınacak.

-Akıl yürütme, muhasebe odaklı sözel ve sayısal bilgileri yani Türkçe’yi doğru kullanma, okuduğunu anlama...Bunun örnekleri dünyadaki sınav sistemlerinde de mevcut.

-Birinci oturum 40 Türkçe, 40 Matematik sorularından oluşacak. Bu sınavın sonucu adayların temel yeterlilik testi sonucunu belirleyecek.

-Öğleden sonraki ikinci oturumda lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak.

-Yükseköğretim Kurumları Sınavı, haziran ayının bir hafta sonu yapılacak.

Türkçe ve temel yeterlilik sınavlarından oluşan Türkçe ve matematik sınavları Milli Eğitim’in ortak müfredatına dayalı olacak. Bütün adayların birinci oturuma girmesi zorunlu. Bu oturumdan sonra öğle arası verilecek. Bu, adayların zihinsel olarak rahatlamasını sağlayacak.

MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 19.4.2018 09:36

İLGİLİ HABERLER