Eğitim
  • 21.6.2018 00:02

YTÜ hazırlık öğrencileri 'Ek sınav' istiyor

YTÜ hazırlık sınavında yüzlerce üniversiteli mağdur ...

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde hazırlık okuyan öğrenciler haksızlığa uğradıklarını ileri sürüp, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde %30 veya %100 eğitim veren bölümlere başlamadan önce zorunlu İngilizce Hazırlık eğitimi veriliyor. Hazırlık eğitimi bittikten sonra yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavları’nda (İYS) geçme puanı alınabildiği takdirde bölüme başlanabiliyor.

YTÜ İngilizce Hazırlık eğitimi her sene yüzlerce üniversiteliyi mağdur ediyor. Geçen yıllarda yaşanan sorun bu yıl da tekrarlandı ve öğrenciler bu haksızlığın giderilmesi için medyayı adeta mesaj bombardımanına tuttu.

Sınavı geçemeyen üniversiteliler bölümüne başlayamıyor.

Hazırlık’ta kalan öğrenciler İYS’yi geçebilmek için üniversite tarafından düzenlenen özel kurslara yüksek ücretler ödeyerek gitmek zorunda bırakılıyor.

Üniversite yönetimi ise sınavdan geçerli not alamayan üniversitelileri okulun paralı kursu olan YILDIZ-SEM’e yönlendiriyor. YILDIZ-SEM’e özel kurslardan daha fahiş fiyatlardan kayıt olunuyor. Hazırlık sınavında kalanların oranının % 67 olması ve bölümüne başlayamayan öğrencilerin de sayısının oldukça yüksek olması ise bir şeylerin yanlış gittiğini işaret ediyor.

Üniversite tarafından belirlenen kursa 3 ay gidilmesi gerekiyor ve ardından yapılacak sınavda başarılı olanlar ancak bölümlerine geçme hakkına sahip olabilecekler. Bu durumu haksızlık olarak gören öğrencilerden bazıları ne kadar istemeseler de kursa gidip şanslarını deneyeceklerini söylerken, maddi imkanı yetersiz, kalacak yer sorunu vs gibi diğer sebeplerle kursa gidemeyecek öğrenciler de sene kaybı yaşama kaygısında...

Hazırlık’ta kalan öğrenciler önceden “Şartlı Geçiş” yaparak bölümüne başlayabiliyordu.

4-5 yıldır tekrarlanan bu sorun, hazırlık öğrencilerinin kabusu olmaya devam ederken, Üniversite yetkililerinin bir an önce bu haksızlığa bir dur demesi gerektiğini ileri süren YTÜ Hazırlık öğrencileri bu durumla alakalı haklarını aramaya kararlı...

Ek sınav hakkı verilmesi ya da barajın düşürülmesini isteyen mağdur öğrenciler, Eylül ayında değiştirileceği ileri sürülen bilmedikleri bir sistemle sınava girmek istemediklerini, yetkililerin bir an önce sağlıklı bir açıklama yaparak kendilerine yardım eli uzatmalarını istediler…

Güncellenme Tarihi : 21.6.2018 02:39

İLGİLİ HABERLER