Eğitim
  • 30.4.2010 00:54

YUH OLSUN!.. ÖĞRETMENİN TACİZİ KAMERADA!

Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen imzasız bir dilekçe ile ortaya çıktığı ileri sürülen olayda, Kayseri'de bulunan yatılı bir ilköğretim okulunda R.E. ve İ.K. isimli öğretmenlerin, 4 yıl boyunca okulun 8. sınıf kız öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Olayda öğretmen R.E. tarafından cinsel istismara maruz kalan kız öğrencilerden ikisinin ilaç içerek intihara kalkıştıkları, okul idarecilerinin de bu olayı gizledikleri iddia edildi.

R.E.'nin cinsel istismarda bulunduğunu öne süren öğrencilerin, diğer öğretmenleri ikna edememesi sonrasında, bir kamera kaydı ile iddialarını kanıtlamak istemeleri neticesinde olay ortaya çıktı.

SINIFTA GİZLİ KAYIT

Sürekli cinsel tacize maruz kaldığını iddia eden ve bir türlü okul idarecilerini bu konuda ikna edemeyen öğrenciler sınıf içerisinde bulunan dolabın içerisine gizledikleri gizli kamera ile kayıta başladı. Görüntülerde öğrenci sınıf içerisinde kendi ceketinden bir şeyler alıp sınıf bilgisayarına otururken tacizci olduğu iddia edilen öğretmen sınıfa giriyor. Bir sandalye çekip öğrencinin yanına oturuyor.Kız öğrenci ile kısa bir konuşmanın ardından öğrencisini alıp kucağına oturtuyor.Dudak dudağa öpüşmelerin ardından kısa kısa sohbetler yapılıyor ve öğretmen ceketini çıkartıyor.

İKİNCİ KEZ KAYIT

Kaydın yapıldığı günden sonra yine gizli kamerayı okul dolabının bir köşesine saklayan öğrenci sınıf içerisinde bulunan bilgisayar başında oturuyor. Yine öğretmen sınıfın içerisine giriyor. Birkaç kez gidip bina koridorunu kontrol edip ceketini ve kravatını çıkartıp askıya asıyor. Sınıfın perdesini kapatıyor. Aldığı sandalye ile öğrencisinin yanına oturuyor.Sonrasında ise öğrenciyi kucağına alarak habersiz olduğu kamera kaydının dışına çıkartıyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA İMZASIZ İHBAR

Görüntülerin çekilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce bir ihbar mektubu yazılıyor. Bu yazılan ihbar mektubunun ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihbarın incelenmesi için müfettiş Kayseri'ye gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. Yapılan soruşturmanın ardından bahse konu okulda idareci görevinde olan Okul müdürü N.S. Müdür yardımcısı O.K. ve tacizci olduğu ileri sürülen R.E. ile İ.K., öğrenci M.D. öğretmenler ve idareciler görevden uzaklaştırılıyor. Cinsel tacizlerin ardından okulda kalan öğrencilerin psikolojilerinin bozulduğu ileri sürüldü. Yatakhane de kalırken, cinsel tacize maruz kalan ve aynı anda bol miktarda ilaç içerek intihara kalkışan 2 kız öğrencinin gizli saklı olarak Kayseri'de özel bir hastanede tedavi altına alındığı iddia edildi. Mideleri yıkanan ve tacize uğradıkları ileri sürülen öğrenciler hakkında hiçbir şekilde resmi kayıt tutulmadığı, olayın okul idarecileri tarafından saklandığı iddia edildi.

OLAY YARGI'DA

Kayseri'de incelemelerde bulunan müfettişlerin raporları doğrultusunda bahse konu okulda İdarecilik görevinde bulunan bir okul müdürü, müdür yardımcısı ve iki öğretmen açığa alınırken olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın bugüne kadar 20'ye yakın kişinin ifadesini aldığı tahmin ediliyor.

3 KİŞİ AÇIĞA ALINDI
Kayseri'de yatılı ilköğretim bölge okulunda 2 yıl önce kız öğrenciye tecavüz edildiği iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında bir öğretmen, okul müdürü ve müdür yardımcısı açığa alındı.
Melikgazi ilçesinde bir yatılı ilköğretim bölge okulunda 2 yıl önce meydana geldiği iddia edilen olayla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığına görüntü CD'si gönderilmesi üzerine bakanlık müfettişlerinin soruşturması sonucu kız öğrenciye tecavüz ettiği öne sürülen öğretmen İ.K. ile olayda ihmali görülen okul müdürü N.S. ve müdür yardımcısı R.E. açığa alındı.
Söz konusu 3 kişi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
Tecavüze uğradığı iddia edilen öğrencinin 2 yıl önce okuldan mezun olduğu öğrenildi.

NOT : YAYIN YASAĞI NEDENİYLE VİDEO VE GÖRÜNTÜLER KALDIRILMIŞTIR..

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER