Eğitim
  • 29.5.2006 15:10

EĞİTİMDE KANLI BİLANÇO

Okullarda, ‘Yan bakma’, ‘laf atma’, kız arkadaş gibi nedenlerle çıkan kavgalarda silah kullanımı arttı. Son 2 ayda 5 öğrencinin yaşamını yitirmesine neden olayların 4’ünde silah kullanıldı. Kız öğrencilerin de karıştığı olaylarda Adana’da liseli kız sınıfı basarak kendisini terk ettiği öne sürülen erkek arkadaşını tabancayla öldürdü. Adana’da eski erkek arkadaşı ile birlikte olan A.Ç.’yi düelloya davet eden kız öğrenci Ç.E.’nin çantasından kuru sıkıdan, bilye atar hale getirilmiş 9 milimetre tabanca bulundu. Samsun’da lise öğrencisi A.A. “Benim artığımla çıkıyor” dediği gerekçesiyle Vihan Semizoğlu ve araya girmek isteyen Ahmet Cenk adlı öğrencileri öldürdü. Adliyeye yansıyan olaylardan bir bölümü şöyle:

* Ankara'da bulunan Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nde meydana gelen kavgada, 2 öğrenci bıçakla yaralandı. Çankaya'daki Esat semtinde bulunan Kocatepe Mimar Kemal Lisesi'nde kimlikleri tespit edilemeyen kişiler, Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’ne gelerek okula giden öğrencilerle tartışmaya başladı. Tartışma bir anda kavgaya dönüştü ve öğrenciler okul önünde tekme tokat birbirine girdi. Bu sırada okulun öğrencisi olmayan kişiler, bellerinden çıkarttığı bıçakla Okan Erkoç ve Volkan Karabacak'ı kalçasından ve bacağından bıçakladı.

* Kayseri'de aynı lisede okuyan iki öğrenci arasındakı kavgada bıçaklar kullanıldı. Kayseri’de, İstikbal Lisesi’nde öğrenim gören 2 lise öğrencisi arasında haraç isteme iddiasıyla çıktığı ileri sürülen kavgada, öğrenci 15 yaşındaki R.A. bacağından bıçaklandı. Olayda bıçağına sarılan, 15 yaşındaki O.A. ise, kaçtı.

* Samsun’da öğrenciler arasında yan bakma meselesi yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 2 öğrenci bıçakla yaralandı. Samsun Gazi Caddesi’nde meydana gelen olayda, 19 Mayıs Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki T.P., yan bakma meselesi yüzünden 17 yaşındaki A.F. ve aynı yaştaki F.D. ile tartıştı. 19 Mayıs Lisesi’ne Astsubaylık sınavlarına girmek için form almaya gelen A.F. ve F.D. ile okul dışında tartışan T.P., her iki öğrenciyle kavga etmeye başladı. Kavganın büyümesi üzerine T.P., iki öğrenciyi de bacaklarından bıçakladı. T.P. ise olay sonrası kayıplara karıştı.

* Antalya Karatay Lisesi önünde çıkan kavgada 1 öğrenci bacağından yaralandı. Öğle saatlerinde okulun giriş kapısı önünde, 2 öğrenci grubu arasında belirlenemeyen nedenle kavga çıktı. Kavga sırasında Ç.Y. adlı lise son sınıf öğrencisi, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından bacağından yaralandı. Yarılı, Sema Yazar Semt Polikliniği’nde ayakta tedavi edildikten sonra, polis tarafından ifadesi alınmak üzere Sanayi Polis Merkezi’ne götürüldü.

* Antalya’da Çağlayan Lisesi’nde kimlikleri açıklanmayan iki öğrenci grubu arasında, koridorda tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu öğrencilerden T.Ü, bacağından bıçakla yaralandı. 2 öğrenci gözaltına alındı.

* Eskişehir’de 2 olayda, 2 lise öğrencisi bıçakla yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Eskişehir Atatürk Stadyumu önündeki ilk olayda 17 yaşındaki Ünal Cona tanımadığı 1 kişi tarafından ensesinden bıçakla yaralandı. Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Ünal Cona Tedavi altına alındı. Yenikent Mahallesi’nde ise Ahmet Yesevi Lisesi 2'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki M.M., şakalaştığı arkadaşı 16 yaşındaki Veli Yürekli’yi sol bacağından bıçakla yaraladı.

* Çankaya Lisesi’ son sınıf öğrencileri E.S (18) ve H.Ö (19) arasında kavga çıktı. Kavga sonucu H.Ö, E.S’yi kolundan bıçakla yaraladı. E.S, tedavi edildikten sonra Kavaklıdere Karakolu’na giderek H.Ö’den şikayetçi oldu.

* Adana Kız Lisesi’nde görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hamza Yıldırım, Okul Müdürü İhsan Işılay’ın yardımcısı ile birlikte kendisini döverek hastanelik ettiğini iddia etti.

* Niğde’nin Bor İlçesi'ne bağlı Kemerhisar beldesinde Kemerhisar İlköğretim Okulu Beden Eğitim Öğretmeni Feridun Soyak, okul bahçesinde öğrencilere futbol maçı yaptırdığı sırada içeri giren Soner V. (18) ve İzzet G. (18), oyuna müdahale etti. Soyak’ın bu kişileri uyararak dışarı çıkmalarını istemesi üzerine tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Soner V. ile İzzet G, Soyak’ı yumrukla darp ederek kaçtı.

* Bursa’da bir lise önünde çıkan kavgada bıçaklanan lise öğrencisi yaralandı. Yavuz Selim Mahallesi’nde, sabah okula giden lise 3. sınıf öğrencisi Mansur Ay (18), okul önünde yolunu kesen, aynı okuldan geçen yıl devamsızlık nedeniyle atıldığı öğrenilen C.G. (17) ile tartışmaya başladı. C.G. tarafından maket bıçağıyla karnından bıçaklanan Mansur Ay, yaralandı.

* Kayseri’de Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi, kilmiği belirlenemeyen 1 kişi tarafından, okula 200 metre kala, iddiaya göre kız meselesi yüzünden bıçaklandı.

* Van’ın Bostaniçi Beldesi’nde, iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada 2 öğrenci bıçakla yaralandı. Mustafa Necati İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri, mahallede bulunan boş bir arsada yaptıkları futbol maçından sonra evlerine dönerken, bir grup öğrencinin bıçaklı saldırısına uğradı. Kavgada Salih Dündar (16) ile Rıdvan Gülgezer (16) aldıkları bıçak darbesi ile yaralanırken, kavgayı başlatan öğrenci grubu ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

* Mersin’de tiner bağımlısı olduğu öne sürülen 17 yaşındaki Şehmuz S., tartıştığı ilköğretim okulu öğrencisi 15 yaşındaki Sultan Veli Boksör’ü göğsünden bıçaklayarak ağır yaraladı.

* Sivas’ta 4 Eylül Lisesi ve Danişment İlköğretim Okulu’nda 2 öğrenci hastanelik oldu. Öğrencilerden 17 yaşındaki Onur Malatyalı dövülürken, Sedat Balcı (15) ise bacağından bıçaklandı.

* Adana’da dayısının oğlunu dövenler ile konuşmak için ilköğretim okulu önüne giden 16 yaşındaki Z.Y. adlı kız çıkan kavgada bir kişiyi kolundan bıçaklarken, kendi de bacağından bıçaklandı.

* İstanbul Gaziosmanpaşa Sultançiftliği’ndeki İsmetpaşa İlköğretim okulu’nda bir 8. sınıf öğrencisi ile aynı okuldaki bir başka öğrenci arasında hava atma bahanesiyle tartışma çıktı. Okul dışına çıkan öğrencilerden biri marketten aldığı bıçakla diğer öğrenciye saldırdı. Omuzu ve bacağından bıçaklanan öğrenci çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı.Bıçaklı saldırıyı düzenleyen öğrenci ise yakalanarak polis merkezine götürüldü.

* Kırıkkale Gazi Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Adem Almalı, önüne çıkan 4 kişi tarafından omuz darbeleriyle sindirildikten sonra bıçaklandı.

* Düzce’nin kaynaşlı ilçesi’nde 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisi babasına ait ruhsatsız tabancayla sınıf arkadaşını öldürdü.

* Kayseri’de, İstiklal İlköğretim Okulu Fen Bilgisi öğretmeni 31 yaşındaki 7 yıllık öğretmen Ömür Kuzgun, öğrencisi R.E’nin ağabeyi E.E (Erdal Erkul) tarafından sınıfta ders verirken dövüldü.

* Kars Ticaret Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Yasin Akın (17), kimligi belirlenemeyen üç öğrenci tarafından dövülerek hastanelik edildi. Talihsiz öğrenci Yasin Akın, okul çıkışı bahçede dolaşırken üç kişinin sopalı saldırısına uğrayarak feçi şekilde dövülen Yasin Akın’ı öğretmenleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Oğlunu hastane görerek sinir krizleri geçiren anne Yasemin Akın, gözyaşlarını tutamadı.

* İzmit Endüstri Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi 18 yaşındaki O.Ş, ve yanında bulunan akrabası B.E, aynı okulda öğrenim gören aynı yaştaki H.Y ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönmesi üzerine H.Y yanında taşıdığı bıçağı çekerek O.Ş’nin karnına sapladı. Olaya müdahele etmek isteyen B.E’yi de yumrukladıktan sonra kaçtı.

* Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde bir lisenin önünde iki kız öğrenci arasında erkek arkadaş yüzünden çıktığı öne sürülen tartışmada kız öğrenciler saç-başa kavga etti. Okullardaki şiddet olaylarının boyutunu gözler önüne seren kavga, bir öğrenci tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

* İzmir’in Buca ilçesinde, ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi, okulun bahçesinde, okulla ilişiği daha önceden kesilen kişi tarafından bacağından bıçaklandı.

* Adana’nın Kozan İlçesi’nde lise öğrencisi 17 yaşındaki S.M. (Serap Mercan), kendisini terk ettiği öne sürülen aynı okulun öğrencisi Tural Ülger’i sınıfı basarak tabancayla öldürdü. Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde meydana gelen olayda, S.M., bir süredir birlikte çıktığı iddia edilen Tural Ülger’in kendisinden ayrılması üzerine bunalıma girdi. Son günlerde bu yüzden Ülger ile "Beni niye terk ettin" diye tartıştığı ileri sürülen 11-K sınıfı öğrencisi S.M., bu sabah saat 07.00’deki ilk derse girmedi. Ders başladıktan yaklaşık 15 dakika sonra 11-İ sınıfının bulunduğu koridora gelen öğrenci, okul çantasında getirdiği 9 mm. çaplı tabancayı çıkarıp, sınıfa girdi, yanına gittiği Ülger’e öğretmen ve öğrencilerin şaşkın bakışları arasında tek el ateş etti. Göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralanan Ülger, götürüldüğü Kozan Devlet Hastanesi’nde çabalara rağmen yaşamını yitirdi.

* Denizli'nin Çameli İlçesi'nde liseli genç Resul Çabuk, sınıf arkadaşı Ö.E. tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

* Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Coğrafya öğretmeni 38 yaşındaki Yusuf Uluk, görev yaptığı dershane önünde beklerken azarlayıp kovduğu 18 yaşındaki Şener Kaya tarafından bacaklarından vuruldu.

MAYIS AYI BİLANÇOSU

* Adana’da Kurttepe Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Mert Çağlar, aynı okul öğrencilerinden 19 yaşındaki F.İ. tarafından top kavgası yüzünden karnından bıçaklandı.

* Kahramanmaraş’ta iki öğrenci grubu ’kız meselesi’ sebebiyle 3 gündür sürdürdükleri tartışmayı kavgaya dönüştürdü. Öğrencilerinin yakınlarının ve tanıdıklarının da dahil olduğu kavgada şahıslar birbirini acımasızca darpetti. Zincirli sopaların (nunçaka) da kullanıldığı arbede sebebiyle 3 öğrenci yaralandı, yaralı öğrencilerin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

* Konya Meram Endüstri Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Mehmet D, kimlikleri belirlenemeyen 3 şüpheli tarafından okul bahçesinin dışına çağrıldı. Bir süre sonra okul dışında şüphelilerle tartışan Mehmet D, söz konusu kişilerce darp edildi. Mehmet D, aldığı darbeler sonucu yüzünden yaralanırken, şüpheliler olay yerinden kaçtı.

* Denizli'de Mehmet Akif Ersoy Lisesi önünde kızlara laf atma yüzünden tartışma yaşandı. Tartışma kavgaya dönüşünce belinde taşıdığı tabancayı çıkartan kişi öğrencilere tehditler yağdırdıktan sonra Mehmet Akif Ersoy Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi Tahir İsmail Tek’i (17) elinden vurarak yaraladı.

* Adıyaman Endüstri Meslek Lisesi önünde öğrenciler arasında kız meselesi yüzünden çıktığı tahmin edilen kavgada, 1 öğrenci bıçakla ağır yaralandı. Adıyaman Anadolu Lisesi’nden iki öğrenci Endüstri Meslek Lisesi önünde S.B. (17) ve birkaç arkadaşıyla tartıştı. Kız meselesi yüzünden çıktığı tahmin edilen tartışma bir anda bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada S.B. bacağı ve sol göğsünden aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Polis olaydan sonra kavgaya karıştığı tahmin edilen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden 2 kişiyi gözaltına aldı.

* Mersin’de Şevket Pozcu Lisesi önünde lise öğrencisi 16 yaşındaki O.S., okul önünde kimliği belirsiz kişilerce boynundan bıçaklandı, olay sırasında onu kurtarmaya çalışan yaşıtı arkadaşı T.K. de başından bıçakla yaralandı.

* Adana’da, Abdulkadir Paksoy Lisesinde öğrenci G.Ö ile A.Ö, okulun bahçesinde top oynadıkları sırada yanlarına gelen bir grup öğrenci ile henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine G.Ö. ve A.Ö bıçakla hafif yaralandı.

* Adana’da Kemal Tuncel Lisesi önünde kavga çıktığı ve öğrencilerden birinin üzerinde tabanca olduğu ihbarını alan polis, yaptığı aramada, 15 yaşındaki Ç.E. ve A.Ş.’nin üzerinde tabancalar bulundu.

* Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde okula motosikletle gelen iki kişiden arkada oturan ve kucağında bebek bulunan bir kişi motosikletten inip bebeğini sürücüye bıraktıktan sonra okul önündeki 16 yaşındaki Ü.S. ile tartışmaya başladı. Daha sonra belinden ekmek bıçağı çıkarıp öğrencinin bacağına saplayarak yaraladı.

* Karaman’da Mehmet Akif Ersoy Lisesi 2. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Berat Erdemsoy, okul çıkışında bir çay ocağında çalıştığı öğrenilen 16 yaşındaki İ.Ö. tarafından karnından bıçaklandı.

* Samsun’daki Atatürk Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu ve 9. sınıf öğrencisi Ahmet Cenk, kız meselesi nedeniyle arkadaşları A.A’nın açtığı ateş sonucu öldürüldü.

(hürriyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER