Gündem
  • 19.9.2013 01:18

Ehliyetten sonra sıra pasaportta

hliyette kazanılan başarının ardından pasaport harcının da düşürülmesi isteniyor.

Sosyal medyada 'pasaporta 513 lira vermem' kampanyası dalga dalga büyüyor.

18 Eylül 2013 - 13:38 Milliyet.com.tr » Ekonomi» Haber
Ehliyetten sonra sıra pasaportta
Yeni yılla birlikte her yıl yeniden değerleme oranı çerçevesinde zamlanan pasaport için sosyal medya kampanyası tam gaz sürüyor. Ehliyette kazanılan başarının ardından pasaport harcının da düşürülmesi isteniyor.

Sosyal medyada 'pasaporta 513 lira vermem' kampanyası dalga dalga büyüyor.

Ehliyet yenileme ücretinin 101 liradan 15 liraya düşürülmesinin ardından uzun süredir sosyal medyanın gündeminde olan pasaport harçları için kampaya yürütülüyor.


Seyahat Gönüllüleri grubunun twitter ve facebook üzerinden yürüttüğü kampanyaya şimdiye kadar 7 bin kişi imza koydu. İmza sayısının 10 bin'i bulmasının ardından imzalar Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'e verilecek.

PASAPORT'UN MALİYETİ ALINSIN

“Pasaporta 513 lira veremem” kampanyasına şimdiye kadar 7 binin üzerinde kullanıcı imza attı. İmzaların 10 bin kişiye ulaşmasından sonra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’e gönderilmesi planlanıyor. “Pasaport para kapısı değil bir kimlik belgesidir” sloganının kullanıldığı kampanya mektubunda ise şu mesaj yer alıyor:

MALİYETİ ALINMALI

“Ülkemizde dünyanın en yüksek pasaport defter ücreti ve harç bedeli ödenmektedir. Bu yurtdışına çıkmak isteyen her ortalama bireyin bütçesini yeniden gözden geçirmesine neden olmaktadır. Bugün yurtdışına çeşitli sebeplerden çıkmakta olan yüzbinlerce vatandaşın sırtına ek bir yük olarak binmektedir. Pasaport defter ücretinin maliyet bedeline ve pasaport harçlarının da makul bir seviyeye düşürülmesini talep ediyoruz.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:56

İLGİLİ HABERLER