Ekonomi
  • 28.10.2008 13:23

EKMEĞE DE ZAM GELİYOR!...

ANKARA - Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, girdi fiyatlarının artmaması veya sübvanse edilmesi durumunda ekmek fiyatlarına 4-5 ay daha zam yapmayı düşünmediklerini, fakat Kasım Aralık aylarında un fiyatlarına zam yapılırsa ekmek zammının kaçınılmaz olacağını bildirdi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Federasyon merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bu yıl Şubat ayında ekmeğin kilogram fiyatının 2,5 YTL'nin üzerine çıkmayacağı açıklaması yaptıklarını anımsattı.
Ancak, küresel ısınmanın etkisiyle dünyada buğday fiyatlarının artması nedeniyle un fiyatlarının yaklaşık yüzde 50 artış göstermesi, maya ve doğal gaz zamlarıyla sektörün zor duruma düştüğüne işaret eden Balcı, "Biz ne kadar iyi niyetli olursak olalım ekmek ana girdilerine zam gelmesi halinde ekmek zammı kaçınılmaz olacaktır. Tarım Bakanlığınını, fiyat artışları yaşanmadan önlem alması gerekmektedir" diye konuştu.
Balcı, ayrıca Türkiye'de günlük ekmek üretiminin 82 milyon, tüketiminin ise 77 milyon adet olduğuna işaret ederek, her gün 5 milyon ekmeğin israf edildiğini bildirdi ve bu konuda da gerekli çalışmaların biran önce yapılmasını istedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:54

İLGİLİ HABERLER