Ekonomi
  • 4.10.2018 16:45

2. El Araç Kredisi ile Araç Sahibi Olabilirsiniz

Araç sahibi olmak istiyorsunuz ancak yeteri kadar paranız yok mu? O halde siz de 2. el araç kredisi kullanarak istediğiniz araca sahip olabilirsiniz.

Bankaların ve özel finansman kuruluşlarının günümüzde özellikle araç sahibi olmak isteyenlere yönelik çalışmaları oldukça fazladır. 2. el araç satışı yapan özel kuruluşlar da bankaların haricinde araç satışı yapabilmek için tüketicilere kredi kullandırırlar. Bu şekilde istemiş olduğunuz araçlara yeterli paranız olmasa dahi sahip olabileceksiniz. Diğer taraftan bazı otomobil markaları müşterileri çekebilmek adına kendi finansman hizmetlerini vermektedir. Bu hizmet ile uygun koşullarda marka araçlara sahip olabilirsiniz.

Araç Kredisi Nasıl Kullanılır?

Satın alınacak araçların modellerine ve fiyatlarına göre bankalar taşıt kredisi kullandırırlar. İhtiyacınız olan kredi miktarı kadar vadesi ve faiz oranları da kullanılacak kredi için oldukça önemlidir. 2. el araç kredisi kullanmak için öncelikle kredi kullanmak istediğiniz tutarı ve faiz oranlarını çok detaylı şekilde araştırmanız gerekmektedir. Bankalar özellikle belirli dönemlerde yapmış oldukları kampanyalarla oldukça uygun faizlerle taşıt kredisi verirler. Bu sayede siz de satın almak istediğiniz araca kolaylıkla kaynak sağlamış olursunuz.

Aynı zamanda satın almak istediğiniz araçların satışını yapan yerlerden de kredi kullanma imkanına sahip olabilirsiniz. Düşük bir peşinat ile birlikte kalan tutarı kredi ile karşılayarak aracınızı satın alabilirsiniz.

2. El Araç Kredisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Araç kredisi gibi bütün kredilerde mutlaka dikkat etmeniz gereken oldukça önemli noktalar bulunmaktadır. Öncelikle ihtiyacınız olan tutarı kesin olarak belirlemeniz gerekecektir. Özellikle bankalardan kullanacağınız kredilerde tahsis ücreti, sağlık sigortası, dosya masrafı gibi birçok kalemle kesintiler yapılmaktadır.

Çekeceğiniz tutar içerisinden kesilecek olan bu tutarları oldukça dikkatli incelemeli ve bu şekilde tam olarak ihtiyacınız olan tutarı alabilmelisiniz. Aynı zamanda 2. el araç kredisinde faiz oranlarına da dikkat etmeniz gerekecektir. Araştırmanızı en düşük faiz ile kredi kullanabileceğiniz bankalara yoğunlaştırmanız sizin avantajınıza olacaktır.

ALJ Finans aracılığıyla sizlerde 2. el araç kredisi hesaplayabilir ve uygun ödeme koşullarıyla bu araçlara sahip olmak için kredi kullanabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 4.10.2018 17:01

İLGİLİ HABERLER