Ekonomi
  • 2.12.2016 12:09

ATO'da büyük yarış yarın başlıyor

Salih Bezci’nin istifasının ardından kayyum atanan Ankara Ticaret Odası’nda meclis üyeleri, başkanlık seçimi için yarın sandık başına gidiyor. Osman Gökçek ve Gürsel Baran’ın aday olduğu başkanlık yarışında 188 meclis üyesi oy kullanacak.

Hürriyet'e konuşan Baran, seçim güvenliğine dikkat çekerek,  "Meclis üyeleri verdiği oyların gizli kalacağından emin olmalılar ki yapılan baskıları bir kenara
itip, akıl ve vicdanları ile baş başa kalarak oylarını kullanabilsinler. Bu konuda Çankaya İlçe Seçim Kurulu, İçişleri Bakanlığı ve Gümrük Ticaret Bakanlığı’na gerekli başvurular yapıldı. Önceden hazırlanan oy pusulalarının haricinde, üzeri çizilerek isim yazılabilecek oy pusulalarının geçersiz sayılmasını istedik” dedi.  Osman Gökçek de “142 meclis üyemizin, seni destekliyoruz, diye imza toplamaları hem onurlandırdı hem de mutlu etti " dedi.

İKİ ADAY YARIŞIYOR

Yönetim kurulu üyeleri ve Başkan Salih Bezci’nin istifasının ardından kayyum heyetinin atanmasıyla hızlı bir seçim sürecine giren Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) yeni başkanı, yarın yapılacak seçimin ardından belli olacak.  27 Ekim’de, başkanlık için istifaların hemen sonrasında adaylığını açıklayan Osman Gökçek ile 27 Kasım’da aday olduğunu duyuran Gürsel Baran yarışacak. 188 komite üyesinin oylarının belirleyeceği sonuca göre 140 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük ikinci ticaret odası konumunda olan ATO’nun 19. başkanı belli olacak.

OYLAR BASKI ALTINDA KALMADAN KULLANILSIN

Seçim öncesinde Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'i kendisine destek olan Mustafa Deryal ile birlikte ziyaret eden Gürsel Baran,  seçim güvenliğinin önemine dikkat çekerek, üyelerin baskı altında kalmadan vicdanlarıyla oy kullanabilmesi için yaptıkları başvuruları şöyle anlattı: 
“Bu seçimlerin en önemli konusu seçim güvenliği. Meclis üyeleri verdiği oyların gizli kalacağından emin olmalılar ki yapılan baskıları bir kenara itip, akıl ve vicdanları ile baş başa kalarak oylarını kullanabilsinler. Bu konuda Çankaya İlçe Seçim Kurulu, İçişleri Bakanlığı ve Gümrük Ticaret Bakanlığı’na gerekli başvurular yapıldı. Önceden hazırlanan oy pusulalarının haricinde, üzeri çizilerek isim yazılabilecek oy pusulalarının geçersiz sayılmasını istedik.”

ÜYELER, ODAYA GELMEDEN İŞLEM YAPACAK

Baran, başkan seçilmesi halinde neler yapacaklarını ise şöyle özetledi: "ATO üyeleri bizim faaliyetlerimize baktığında neden aidat ödediğinin cevabını bulacak. 2017 seçimlerinde tüm adaylara şeffaf ve güvenilir bir seçim ortamı hazırlayacağız. Üyelerimizin resmi işlemlerini ATO’ya gelmeden gerçekleştireceği ve 10 yıldır gündeme getirdiğimiz ATO-ONLINE projesini hayata geçireceğiz. Tüccarın hem zamanı hem parasının daha verimli kullanmasına yardımcı olacağız. Doğal afetler, yangın vb. olumsuz durumlarda mağdur olmuş üyelerimize can suyu verebileceğimiz ATO Destek Fonu’nu faaliyete geçireceğiz.

Ankara’yı modern bir fuar merkezine kavuşturacağız. ATO’yu milletimizin dertleriyle dertlenen aktif bir sivil toplum kuruluşu haline getireceğiz. Biz Ankara ekonomisinin gelişimi için Ankara’dan doğrudan dış hat uçuşlarının artırılmasını çok önemsiyoruz. Bu konu bizim için öncelikli. "

142 İMZA ONURLANDIRDI
HÜRRİYET Ankara’ya konuşan ATO Başkan adayı Osman Gökçek, de “142 meclis üyemizin, seni destekliyoruz, diye imza toplamaları hem onurlandırdı hem de mutlu etti " dedi.

Gökçek, seçilmesi halinde neler yapacaklarını ise şöyle anlattı: “ATO’ya başkan adaylığımızı tüccarımızın, esnafımızın daha iyi bir noktaya gelmesi için açıkladık.  Önceki akşam düzenlediğimiz yemeğe 136 meclis üyemizin katılması bizi mutlu etti. 12 kişi de şehir dışında olduğunu söyledi. 142’nin üstünde oy alacağımızı düşünüyoruz.

İşin başından beri özellikle 5 proje üzerinde duruldu. Diğer projeleri; her ay bir proje şeklinde hayata geçireceğiz. Elle tutulur, gözle görülür proje peşindeyiz. Hayali işlerle uğraşmayacağız. Fuar alanının bu 10 aylık sürede temelini atacağız. Sicilde 4-5 saat bekleme süresi var. Onu bitirmek için elektronik sisteme geçeceğiz. Ayrıca Ankara Ticaret Odasının bir yerleşke sorunu var. Bunu da çözeceğiz. Komitelerimizin rahat ortamda çalışması gerekiyor. Congresium’a gidince para ödemek zorunda kalıyor. Yeni yerleşkede bu tür mekânımız olacak. ATO kendine yeten bir yerleşkeye kavuşacak.

ARA ELAMAN İÇİN ATO’M MESLEK LİSESİ

Bu yerleşkeye Ankara Ticaret Odası’na ‘Ticaret müzesi’ yapacağız. 1923’ten bu yana Ankara ticaretinde neler olmuş bunu halkmız ziyaret edecek. Kuracağımız ‘Alo ATO’ sistemi, üyelerimizin şikâyetlerini komitelere yönlendirip sonuca ulaştıracak. Çok önemli işlerden biri ara eleman projesi. Ankara’da ara eleman sorunu var. Onun çözülebilmesi için ATO’M yani Ankara Ticaret Odası Meslek Liseleri kurmak istiyoruz. Ara eleman sıkıntısını çözeceğiz. Bu dönem içerisinde temelini atarız. ATO’M liselerinin sayısını Ankara için ihtiyacı dahilinde gerekirse 10 ayrı bölgede kuracağız. Yeni ustaların, kalifiye elemanlar için ATO’M liselerinin kurulması şart.”

YÖNETİM KURULUNU ÜYELERE SORDU

KATO Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda bir temayül yoklaması yaptık. Aday seçmek istedikleri 7 kişinin ismini üyelerimiz yazdı. Daha fazla yazanlar da oldu. Meclis üyelerimizden gelen sonuçlar belli oldu. Bu isimler mutlaka yönetim kurulu listemizde yer alacak. Demokratik kurallara uygun şekilde olması gerekiyor. Bugüne kadar ‘Fikriniz nedir’ diye sorulmadı. İlk defa böyle bir soru soruluyor. ATO seçimlerinin şeffaflığı, doğru bir seçim sürecine gidildiğinin en doğru göstergesidir.”

 

 

Güncellenme Tarihi : 2.12.2016 12:11

İLGİLİ HABERLER