Ekonomi
  • 23.5.2018 15:56

Avangart Halı Nedir?

Avangart Halı Nedir?

Avangart kelimesi, son yıllarda sıkça duyduğumuz kavramlar arasındadır. Özellikle ülkemizde de yaygınlaşan avangart dekorasyon, pek çok kişinin gözdesi durumundadır.

Avangart kelimesi dilimize Fransızca’dan gelmiştir. Aslında askeri bir kavram olan avangart, kelime anlamı olarak “öncü birlik” anlamına gelmektedir. Moda ve dekorasyon dünyasına ise, sıra dışı ve ezber bozan anlamlarında kullanılmaktadır. Tüm dekorasyon kalıplarını alt üst eden yenilikçi modeller, avangart dekorasyonun tanımını belirler. Evlerde ise mobilyalardan, banyolara kadar her yerde bu tarz eşyalar kullanılmaktadır. Avangart halı ise, avangart tarzın kullanıldığı ve son yıllarda popüler ev eşyaları arasında yer almaktadır.

Avangart Halının Özellikleri Nelerdir?

Halılar, evlerimizin dekorasyonunun tamamlanmasında olmazsa olmaz eşyalarımız arasındadır. Evlerimize sıcak bir ortam katması ve aynı zamanda uyum kazandırması için oldukça önemlidirler. Ancak herkesin hayatın her alanında olduğu gibi tercihleri ve zevkleri farklıdır. Bunun için halı seçiminiz spor şıklıktan yana olabilir ya da avangart halı modelleri seçerek evinize bir saray havası katabilirsiniz.

Avangart halılar, son dönemlerde ev dekorasyonunda çokça tercih edilmektedir. Özellikle asil bir şıklık arayanlar için avangart halılar yerinde bir seçim olacaktır. Eğer evinizde şıklık ve asaleti bir arada görmek istiyorsanız, özellikle ipekten üretilen bu halıları tercih ederek evinize farklı bir hava katabilirsiniz.

Avangart halıların en belirgin özelliği beyaz ve tonlarının tercih ediliyor olmasıdır. Bu beyaz ve krem tonlarının üzerine işlenen zarif, girintili desenler, mobilyalar ile bir uyum içerisinde oldukları sürece evlere zengin bir hava katar.

Avangart halı denildiğinde akıllara genel olarak klasik tarzda öğeler gelmektedir. Ancak bu yanlış bir düşüncedir. Avangart halı desenleri sadece klasik olandan ibaret değildir. Klasik öğelerin içerisinde modern çizgileri de barındırmaktadır. Özellikle ev dekorasyonunuzda spor bir tarz ve çok renklilik yerine, daha açık tonlar ve sadelikten yanaysanız kesinlikle tercihiniz avangart tarzda bir halı olmalıdır.

Avangart halılar, birçok malzemeden üretilirler. Ancak en şık avangart halılar ipekten üretilenlerdir. Çünkü ipek halılar çok daha yumuşak ve parlak bir dokuya sahiptirler. Yine bu tarz halıları tercih ederken, ipek ve yün karışımından üretilmiş olanları da satın alabilirsiniz. Bunun sebebi ise, ipeğin parlaklığı yanında yünün de cilde uyumlu bir malzeme olmasıdır. Aynı zamanda yün, diğer malzemelere oranla çok daha dayanıklıdır.

BU BİR İLANDIR

Güncellenme Tarihi : 23.5.2018 15:58

İLGİLİ HABERLER