Ekonomi
  • 5.6.2018 13:16

Bakan'dan 'İmar Barışı' ile ilgili çok önemli açıklama

Bakan Özhaseki, kamuoyunda "imar barışı" olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi müracaatlarının e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Özhaseki ayrıca "(İmar barışı) Burada yalan yanlış bir beyan varsa, yarın resmi işlemler başladığında başa bela olur. O işlem geçersiz hale gelir." uyarısında da bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "imar barışı" olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin detaylarını açıkladı. Özhaseki'nin AA Editör Masası'na yaptığı açıklamalar şöyle:

CUMA GÜNÜ MÜRACAATLAR ALINMAYA BAŞLANACAK

Devletin vatandaşla ihtilaflarını sona erdirecek, kavgaları bitirecek, bir taraftan da ekonomik bir değer haline getirecek bir yasayla başbaşayız. Onun yönetmelikleri bugün yayımlanıyor. İnşallah cuma günü itibarıyla müracaatları almaya başlayacağız.

2 GÜNDE BİTECEK

Yapı Kayıt Belgesi için işlemler 1-2 günde bitecek. Ayın 8'inde başlatılacak işlem en geç 10'unda bitecek.

50 MİLYAR LİRA BEKLENİYOR

Kat mülkiyetlerinde binada oturanların tamamının rızası gerekecek. Bize herkesin imzası alınıp başvuru yapılabilecek. Buradan 50 milyar lira gibi bir kaynak sağlanacak. Bu para kentsel dönüşüm için kullanılacak.

3 İSTİSNA

Üç tane istisnası var. Birincisi Boğaziçi ön görünümü, ikincisi Sultanahmet çevresi, bir de Gelibolu Yarımadası.

Burada yalan yanlış bir beyan varsa, yarın resmi işlemler başladığında başa bela olur. O işlem geçersiz hale gelir.

'BEN YAZDIM, DEĞİŞİKLİK OLABİLİR'

Bir yerde imarda artış sağlanmışsa, bir rant varsa bunun kamuya bedelinin ödenmesi lazım. Mesela parsel bazlı yoğunluk artışının yasaklanacağı hükmünü ben kendim yazdım. Bunu tartışacağız tabii. Ufak tefek değişikliklere uğrayabilir, belki muhalefetten de katkıda bulunurlar.

Her daireye 1 otopark uygulaması... Otoparkı imardan saymıyoruz. Aşağıya doğru istedikleri kadar inebilirler. İki komşu bahçelerini birleştirip otopark yapabilecek.

Güncellenme Tarihi : 5.6.2018 13:18

İLGİLİ HABERLER