Ekonomi
  • 30.12.2016 00:05

Başbakan Yıldırım'dan asgari ücret açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu heyetini kabul etti. Yıldırım, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretteki artış

Asgari ücretin belirlendiğini hatırlatan Yıldırım, “Toptan yıl boyunca geçerli bir rakamla mutabık kaldık ve açıkladık. Bunu yaparken iki tane güzellik yaptık, birisi geçen yıl olduğu gibi bu sene de işverenin prim yüküne katkı sağlamaya devam edeceğiz. Sizin asgari ücretten kaynaklanan maliyetinizin bir kısmını biz karşılayacağız. Bize karşılığı 10 milyar lira. Bununla da yetinmedik, vergi diliminden dolayı senenin son 3 ayında asgari ücretin altına düşüyor bazı ücretler, bunu da yine karşılamaya karar verdik. Bin 404 lira Ocak’ta da Aralık’ta da aynı para olacak. O farkı biz Maliye Bakanlığı marifetiyle karşılayacağız. Asgari ücreti artırıyoruz ama işverenlere de destek veriyoruz. Bunlar sosyal devlet olmanın nimette de külfette de adil olmanın gereği olan şeyler. Bizim ülkemiz mutlak üstünlüğü olan bir ülke değil” dedi.

Yıldırım, kabul sonrası yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımızla görüşmemiz uzun sürdü. O yüzden sizi beklettik, hakkınızı helal edin. Türkiye’nin ilk işadamları konfederasyonu olarak, bugüne kadar takdire şayan çalışmalar yapıyorsunuz, ülkemize hizmet ediyorsunuz. 8 federasyon, 72 dernek ve 500 farklı dalda ve meslekte 10 bin üyeyle Türkiye’nin değerine değer katıyor ve ülkemizin gücüne güç katıyorsunuz. Yaptınız yatırım, sağladığınız istihdam için milletimiz adına sizlere, bütün mensuplarınıza teşekkür ediyorum. Sizlerin dünya pazarlarıyla entegrasyonu derinleştikçe, sanayi dönüşümümüz çok daha kolaylaşıyor, girişimciler kazanıyor, ülke kazanıyor. Siz de iyi biliyorsunuz ki 2002 yılı Türkiye’nin aslında bir çöküşünün yaşandığı yıldır..Türkiye elindeki bütün kazanımlarını kaybedip tekrar sıfırdan başlamak mecburiyetinde kaldı. Ak günlere hasret kalan millet, 3 Kasım 2002’de artık ‘yeter’ dedi, geleceğine yön çizdi” ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 29.12.2016 20:36

İLGİLİ HABERLER