Ekonomi
  • 4.10.2018 00:05

Binlerce kişiye 400 TL'lik destek geliyor

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Coşkun Güven, küçük çocuğu olan annelere 400 lira bakım desteği verileceğini bildirdi.

Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, işsizliğin önüne geçilmesi ve kadın istihdamının arttırılmasına yönelik İŞKUR tarafından hayata geçirilen projeyle küçük çocuğu olan çalışan annelere 400 lira bakım desteği verileceğini söyledi.

Yeni uygulamaya başlanan bakım desteğinin, kadınların iş hayatında varlığını sürdürebilmesi adına yapılan bir destek olduğunu, bu destekle çalışan annenin 2-5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakım evine devam etmesi halinde, kurs veya program süresince destekten yararlanacağını ifade eden Güven, "Kişilerin bu imkandan yararlanabilmesi için sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekiyor. Ödenekten yararlanmak için çocuğa ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakım evi faturası gerekiyor. İstenen belgelerle birlikte kurs programı düzenleyen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 3.10.2018 23:37

İLGİLİ HABERLER