Ekonomi
  • 28.11.2014 17:06

Bosch'dan Türkiye'ye 200 milyon Euro yatırım

BSH Türkiye'nin faaliyetlerine ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Klein, bu dönem içinde şirketin yıllık cirosunu da iki katına çıkararak 3.5 milyar euroya yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

BSH Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, BSH Türkiye, üretim, pazarlama ve ürün geliştirme alanlarındaki başarılı performansı nedeniyle Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya bölgelerinden oluşan 87 ülke ve 8 üretim tesisinin sorumluluğuyla görevlendirildi ve bölgesel merkez oldu.

Türkiye’nin daha da büyük bir bölgesel merkez olabilmesi için hükümetin de birtakım konularda destek vermesi gerektiğini belirten Klein, "Özellikle gümrük vergileri çok yüksek olan Rusya ve İran gibi önemli potansiyele sahip ülkelerle serbest ticaret anlaşmaları yapılmasını istiyoruz. Bu gerçekleştiği takdirde, Türkiye beyaz eşya sektöründe bölgesel bir merkez olur ve dünyada söz sahibi konuma yükselir" diye konuştu.

BOSCH, SIEMENS, PROFİLO, GAGGENAU

BSH Group'un dünyadaki en büyük üretim tesisinin Türkiye'de olduğunu belirten Klein, Türkiye'nin grup için kilit bir ülke konumunda olduğunu belirterek, "Çerkezköy, dünyada BSH Group'un tüm büyük ve küçük ev aletlerinin üretildiği tek üretim merkezi. Türkiye ayrıca, Almanya ve Çin ile birlikte BSH Group'un en önemli üç Ar-ge merkezinden biri" diye konuştu.

Türkiye’de Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla faaliyet gösteren BSH Türkiye, 6 fabrikasının bulunduğu Çerkezköy’de buzdolabı, fırın, çamaşır, bulaşık makinesi ve küçük ev aletleri üretiyor ve tüm dünyaya satıyor.

6 MİLYON BÜYÜK EV ALETİ ÜRETİMİ

Bugüne kadar Türkiye’ye 1 milyar Euro yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Klein, "Grubumuz, Türkiye’ye Çerkezköy Üretim Tesislerinin inovasyon ve Ar-Ge üssü olarak gelişimi için, 200 milyon Euro daha yatırım yapma kararı aldı. Hedefimiz, 2018 yılında üretim rakamımızı yüzde 50 artırarak en az 6 milyon büyük ev aleti üretecek şekilde büyümemizi devam ettirmek" dedi.

1,300 YENİ İSTİHRDAM SAĞLANACAK

"2005 yılından bu yana Türkiye'ye 1 milyar euro yatırım yaptık. 2018'e kadar üretimi artırmaya yönelik 200 milyon euroluk daha yatırım yapacağız" diyen Klein, yatırımla birlikte 2018'e kadar 1,300 yeni istihdam sağlayacaklarını söyledi.

BSH Türkiye'nin bu yıl toplam satışlarının yüzde 15, iç pazar satışlarının ise yüzde 5-6 büyüdüğünü belirten Klein; 2015'te Türkiye pazarında yüzde 2-3, BSH Türkiye'nin iç satışlarında ise yüzde 7-8 büyüme öngördüklerini söyledi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:01

İLGİLİ HABERLER