Ekonomi
  • 19.8.2017 14:03

Büyük Şehirlerde Kiralık Daire Arayan Öğrencilerin Yardımına Zingat.com Koşuyor

Büyük Şehirlerde Kiralık Daire Arayan Öğrencilerin Yardımına Zingat.com Koşuyor

Zingat.com, öğrencilerin büyük şehirlerdeki kiralık daire arayışlarını büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Öncelikle ilçe seçiminden örnek verelim. Zingat.com’un Bölge Raporu adında bir uygulaması var.

Üniversite sınavı, pek çok öğrencinin hayatını değiştiren önemli bir olaydır. Öğrenciler uzun yıllar boyunca bu sınava hazırlanır ve hayatlarını değiştirecek sınav sonuçlarını büyük bir sabırsızlıkla beklerler. Üniversite sınavlarının açıklanması, aslında milyonlarca gencin bundan sonraki hayatlarında ne yapacaklarını gösterir. Sınav sonuçlarına göre milyonlarca öğrenci, kazandıkları üniversitelerin içinde bulunduğu şehirlere göç eder.

Türkiye’nin en büyük şehirleri olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de çok sayıda kaliteli üniversite bulunuyor. Bu şehirler sadece yüz ölçüm olarak daha büyük değil, nüfus olarak daha kalabalık ve eğitim olanakları açısından da daha gelişmiş. Bu nedenle üniversite öğrencisi adaylarının büyük bir kısmı, okul tercihlerini İstanbul, Ankara ve İzmir’deki üniversitelerden yana kullanıyor. Bu kadar çok öğrencinin büyük şehirlere göçü, yüksek oranda barınma ihtiyacını da beraberinde getiriyor.

Büyük şehirlerde tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar çok devlet öğrenci yurdu yok. Olan kontenjanlara da kısa süre içerisinde başvuruluyor ve odalar hızla tükeniyor. Özel öğrenci yurtlarının yüksek fiyatları da devreye girdiğinde, öğrencilerin çoğunluğu tercihlerini kiralık daire tutmaktan yana kullanıyor. Büyük şehirlerde kiralık daire çok, ancak elbette tüm ev sahipleri öğrenciye kiralık daire vermeye yanaşmıyor. Bunda hem geçmişte yaşanan tatsız tecrübeler hem de kulaktan dolma bilgiler söz sahibi oluyor. Ev sahipleri öğrenciye kiralık daire vermeye yanaşsa dahi, sadece ev arama süreci bile zorluklara gebe oluyor.

Büyük şehirlerde çok fazla ilçe bulunuyor. Bir öğrencinin kiralık daire bakmaya başlamadan önce hangi ilçede ikamet edeceğine karar vermesi gerekiyor. Elbette bir şehri hiç tanımayan bir kişi için, o şehrin hangi ilçesinde kalacağına karar vermek pek kolay değil. İlçeye göre kira fiyatları, ilçede yaşayanların sosyo-ekonomik durumları ve hatta burada yaşayanların yaşam standartları bile farklılık gösteriyor. Büyük şehirlerin her bir ilçesini ve bu ilçelerin içindeki binlerce kiralık daireyi gezmek de mümkün olmadığından, üniversite öğrencilerinin kiralık daire arayışı ne yazık ki hüsranla sona eriyor.

Zingat.com, öğrencilerin büyük şehirlerdeki kiralık daire arayışlarını büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Öncelikle ilçe seçiminden örnek verelim. Zingat.com’un Bölge Raporu adında bir uygulaması var. Bu uygulama, büyük şehirlerdeki hemen hemen her ilçe ve mahalle hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunuyor. Bu raporda, ilçedeki ortalama kira bedellerinden kira fiyatlarının yükseliş trendine, ilçenin nüfus sayısından içinde yaşayanların sosyo-ekonomik durumuna kadar pek çok bilgi bulunuyor. Bu bilgiler, öğrencilerin ilk olarak ilçe seçimi yapmalarını sağlıyor.

İlçe seçimi yapıldıktan sonra, kiralık daire arayışı başlıyor. Zingat.com’da büyük şehirlerden binlerce kiralık daire ilanı bulunuyor. Ankara’da okumaya gidecek bir üniversite öğrencisini örnek verelim. Bu öğrenci Zingat.com’un arama motoruna Ankara kiralık daire yazdığında karşısına Ankara’daki binlerce kiralık daire ilanı çıkıyor. Kolay filtreleme yöntemleri ile bu daireler fiyata, ilçeye ya da mahalleye göre sınırlandırılabiliyor. Daha önce ev sahiplerinin bir kısmı, üniversite öğrencilerine daire kiralamaktan çekindiklerini belirtmiştir. Öğrenciler aramalarını “öğrenciye kiralık daire” şeklinde yaparak tutamayacakları evler için vakit kaybetmekten de kurtulabiliyorlar. Bununla birlikte isteğe bağlı olarak aramalar daha da filtrelenebilir. Örneğin bir öğrenci taşındığı şehre eşya götürmekle uğraşmak istemiyorsa, aramasını “eşyalı kiralık daire” şeklinde yaparak hali hazırda döşenmiş bir evde oturma şansına sahip oluyor.

Zingat.com’da üniversite öğrencilerinin kiralık daire arayışını kolaylaştıracak çok seçenek var. Eğer size yaşadığınız şehirden farklı bir şehirde okuyacaksanız, Zingat.com sayesinde hayalinizdeki eve hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilir, bundan sonra üniversite hayatınızın güzelliklerine odaklanabilirsiniz.

 

 

Yazı içerisindeki linkler ve title değerleri aşağıdaki gibidir.

Kiralık daire linki: https://www.zingat.com/kiralik-daire
Kiralık daire linkinin title'i: Kiralık Daire

Ankara kiralık daire linki: https://www.zingat.com/ankara-kiralik-daire
Ankara kiralık daire linkinin title'i: Ankara Kiralık Daire

Güncellenme Tarihi : 19.8.2017 14:05

İLGİLİ HABERLER