Ekonomi
  • 9.5.2017 13:24

ÇAYKUR 1500 işçi alımı için müracaat başladı

ÇAYKUR 1500 işçi alımı için süreç yeniden başladı. Karadeniz bölgesinde çay fabrikalarında mevsimlik olarak çalıştırılmak üzere alınacak ÇAYKUR 1500 işçi alımı başvurular, İŞKUR internet sitesi ve belirlenen illerin İŞKUR müdürlükleri üzerinden yapılabilecek. 2017 ÇAYKUR 1500 işçi alımı duyurusu 4 Nisan tarihinde başvuruya açılmış ancak başvuru alınamamıştı.

ÇAYKUR 1500 işçi alımı için süreç İŞKUR üzerinden yeniden başladı. ÇAY İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (ÇAYKUR) bağlı fabrikalarda daha önce ertelenen ve çay bölgesi illerinde oturma koşulu getirilen mevsimlik işçi alım başvuruları bu sabah yeniden başladı. Rizede İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) önünde gece sıraya girenlerin sabah kapıların açılması ile içeriye girmek için hücum etmesi izdihama neden oldu.

Başvuru için İŞKUR binası önünde gece sıraya girenlerin oluşturduğu kuyruk, sabahın ilk ışıkları ile Cumhuriyet Caddesi boyunca uzandı. Başvuru için bekleyenler İŞKUR binası girişi önünde yoğun kalabalık oluşturdu. Saat 07.30 sıralarında gelen İŞKUR güvenlik görevlileri, kapıları açarak bekleyenleri birinci kattaki kurumun merdivenlerinde sıraya alacağını duyurdu. Bunun üzerine kapıya yönelen kalabalık nedeniyle güvenlik görevlileri zor anlar yaşadı. Kapının açılmasıyla içeri girmek için birbirleriyle yarışanlar, izdihama neden oldu. İŞKUR çalışanlarının gelmesiyle başvurular alınmaya başlandı.

BAŞVURU ERTELENMİŞTİ

ÇAYKUR'un bölgedeki 47 yaş çay işleme fabrikasında 1500 mevsimlik işçi alımı yapılacağı duyurulmuş, 4 Nisan sabahı başlayacağı açıklanan başvurular için İŞKUR önünde gece sıraya girenler, sabah saatlerinde başvuruların ertelendiğini öğrenince adeta şok yaşamıştı.

Erteleme sonrasında ÇAYKUR'un 4 ildeki fabrikalarına yapılacak işçi alımı için yönetmenlik değiştirildi. Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerini kapsayan bölgesel işçi alımı için bu illerde oturma koşulu getirildi.

Değişikliğe ilişkin karar Resmi Gazetede yayınlanınca iş başvuruları illerdeki İş Kurumu Müdürlüğüne yapılmaya başlandı.

MÜRACAATLAR İNTERNET ÜZERİNDEN DE ALINABİLECEK

İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un, Doğu Karadeniz'de yer alan Rize'de bin 70, Artvin'de 170, Trabzon'da 240 ve Giresun'da 20 olmak üzere toplam bin 500 mevsimlik işçi alımı için gerekli işlemleri tamamladığını belirtti.

Kurumun bu alımla önemli bir istihdam kapısı açtığını vurgulayan Kiraz, söz konusu illerde başvuruların bugünden itibaren aynı anda alınmaya başlanacağını ifade etti.

Müracaatların illerde yer alan İŞKUR müdürlüklerine 18 Mayıs'a kadar yapılabileceğine işaret eden Kiraz, "İlkokuldan, üniversite mezununa kadar bu işi kabul edecek erkekler müracaat edebilecek. ÇAYKUR bu iş için sadece erkek işçilerin istihdam edileceğini bildirdiğinden bayan ve engelli kardeşlerimizin müracaatları kabul edilmeyecektir. Müracaatlar Rize İŞKUR İl Müdürlüğü, Ardeşen Belediyesi, Çayeli Belediyesi, Pazar Belediyesi, İyidere Belediyesi, İyidere SYDV ile Artvin, Trabzon ve Giresun İŞKUR il müdürlüklerince alınacak. Ayrıca kurumumuza ait 'www.iskur.gov.tr' internet adresinden de müracaatlar yapılabilecek." diye konuştu.

İş başvurusunda bulunacak kişilerin son günleri beklememesini isteyen Kiraz, müracaat sırasında çalışılmak istenen fabrika seçiminin onaylanmasından sonra değişikliğe de gidilemeyeceğine dikkati çekti. 

Kiraz, başvurular sonrasında noter huzurunda çekiliş yapılarak çalışacak kişilerin belirleneceğini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 9.5.2017 13:26

İLGİLİ HABERLER