Ekonomi
  • 4.10.2018 16:42

Çin Türkiye Lojistiği İçin Yeni Dönem

Yeni dünyanın yeni lider ülkesi olması beklenen Çin, birçok açıdan cazibe merkezi konumunda. Birçok global marka üretimlerini tamamen bu bölgeye kaydırmış durumda. Bunun en büyük sebebi elbette ucuz işçilik ve ucuz hammadde maliyetleri. Diğer taraftan da Çin üzerinden tüm dünyaya yayılan lojistik ağı sayesinde ürünlere daha uygun fiyatlara sahip olabiliyoruz.

Çin Türkiye lojistiği konusunda önemli adımlar atılan şu dönemde, Kazakistan’da fiziksel olarak varlığı bulunan Borusan Lojistik, Çin üzerine yapacağı taşımacılık için çok önemli bir adım attı. Yeni lojistik yolu ile Türkiye Çin arasındaki taşımacılık çok kısa bir süreye inmiş oldu.

Çin Türkiye Lojistiği İçin Yeni Dönem

Yeni İpek Yolu Projesi

Borusan Lojistik’in, Kazakistan’da bulunan fiziksel varlığı ile birlikte yeni yapılan İpek Yolu Projesi sayesinde Türkiye ile Çin arasındaki taşımacılık süresi ortalama 14 - 18 günlük bir süreye iniyor. Burada ilk olarak İpek Yolu Projesi nedir sorusunun cevabını vermemiz gerekir.

İpek Yolu Projesi Nedir?

2013 yılında ortaya konulan ve Çin lideri Şi Jinping tarafından öncülüğü yapılan Yeni İpek Yolu Projesi, kısa sürede önemli ilgi gördü ve büyük yatırımlar aldı. Türkiye’nin de kurucu üyelerinden olduğu Asya Altyapı Yatırım Bankası ile birlikte proje finansmanı buradan sağlandı. Kısa süre önce faaliyete geçen bu yolun amacı ise ticaretteki süreci hızlandırmak. Türkiye üzerinden batı ile olan ticareti bu yol sayesinde çok kısa bir süreye indirmek ve güvenli bir ana ticaret yolu oluşturmak projenin ana amacı.

 

Güncellenme Tarihi : 4.10.2018 17:04

İLGİLİ HABERLER