Ekonomi
  • 27.1.2015 17:53

Doğalgaz sayacı kırılan vatandaş yandı

Doğalgaz sayacı kırılan vatandaşa 1200 TL ceza

Yozgat'ta Asım Çelikel isimli vatandaş, 9 gün önce doğalgaz saycının camının kırıldığını fark ederek, doğalgaz dağıtım şirketine sayacın değiştirilmesi için müracaat ettiğini söyledi. Ancak dağıtım şirketinin kendisine kaçak kullanım işlemleri yaptığını belirten Çelikel, “O günü apartmanda bir ev taşınması gerçekleşmişti, muhtemelen o günü taşınan malzemenin çapması sonucu doğalgaz sayacının camı çalışmış. Bende dağıtım şirketine müracaat ederek sayacın değiştirilmesini istedim. Ancak dağıtım şirketi yetkilileri bunu kaçak kullanım olarak değerlendiriyor ve bana bin 200 lira ceza kesiyor. Ben doğalgaz faturalarını düzenli bir şekilde ödüyorum ve en son faturamı da olaydan bir hafta önce ödedim” dedi. 9 Gündür doğal gazının olmadığını ve soğukta kaldıklarını ifade eden Çelikel,“İki çocuğum var ve çocuklarımla birlikte soğukta kaldım. Haksız yere bana ceza kesiyorlar. Diğer faturalarım düzenli bir şekilde ödenmiş, sayacın camının kırıldığını ben kendim söyledim. Kaçak kullansam, kendim neden gidip bildireyim. Doğalgaz dağıtım Şirket Müdürü Mehmet Yılmazsoy, 'bizim kurallarımız bütün kuralların üzerindedir' diyerek benimle dalga geçmektedir. Yılmazsoy'un benimle ne tür bir şahsi meselesi var bilmiyorum. Evimde 8 aylık bebeğim var, bizi hem mağdur ettiler, hem de doğalgaz hırsızı yaptılar. Kendilerinden davacıyım ve konuyu adliyeye intikal ettirdim. Buna adaletin en iyi kararı vereceğine inanıyorum” diye konuştu. Çelikel,daha sonra bin 200 lira cezanın bin liraya, 900 liraya hatta 600 liraya düşürüldüğün iddia ederek, kendisinin bunu kabul etmediğini sözlerine ekledi.

Sürmeligaz Dağıtım Şirket Müdürü Mehmet Yılmazsoy, yazılı bir açıklama yaparak Asım Çelikel isimli abonenin, sayaç okuma personeline “Eşya taşırken sayacımın camı çatladı, ilgilenebilir misin dediğini belirtmesi üzerine söz konusu adrese gidildiğini belirterek, TR0806600000029096 seri numaralı sayacın numaratörünü koruyan sert plastiğin bıçak benzeri cisimle zorla söküldüğü ve numaratöre tel benzeri bir cismin sokularak numaratörün dönmesi engellenerek doğalgazın faturalandırılmadan bedelsiz olarak “kaçak” kullanıldığı görüldüğünü bildirdi. Sözkonusu sayacın sıradan darbe ile (Çekiç ile dahi) bu hale gelmesi mümkün olmadığını vurgulayan Yılmazsoy, şu ifadelere verdi: “Kaldı ki içerisinde tel benzeri cisim mevcuttur.

Mevcut haliyle ne kadar süredir bedelsiz olarak kullanıldığı anlaşılmamaktadır. Sayacın hukuki sorumluluğu müşteriye ait olduğundan dolayı bu müdahale ve tahribatın abone tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Bizim muhatabımız sözleşme ile sabit olarak kullanıcı Asım Çelikel isimli şahıstır. Mülkiyeti bize ait olan kullanımını sözleşme ile Asım Çelikel'e zimmetlemiş olduğumuz TR0806600000029096 seri numaralı üzerinde 09251 sayı endeksli Sürmeligaz şirketine ait olan doğal gaz sayacı üzerinde tahribat gerçekleştirip müdahale ederek haksız ve karşılıksız kaçak gaz kullanan ile ilgili gerekli işlem yapılacaktır” 

Kaynak: İHA
Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:35

İLGİLİ HABERLER