Ekonomi
  • 3.3.2015 10:14

Engelli ve işsizlere 2 müjde birden

Başbakan Ahmet Davutoğlu, engelli ve işsizlere müjde verdi. Portekiz ve ABD ziyaretleri sebebiyle bir gün erken yapılan grup toplantısında açıklama yapan Başbakan, her grup toplantısında bir müjde vermenin gelenek haline geldiğini söyleyen Davutoğlu, “Engelli vatandaşlarımızdan kendi işini kuranlara 36 bin liraya kadar hibe vermeyi kararlaştırdık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmasıyla kendi işini kuruyorsa, engelli vatandaşlarımızın hepsine... Kredi değil bu. Faizsiz kredi değil. 36 bin liraya kadar hibe” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ayrıca 250 milyon fidan dikme kampanyası başlatacaklarını belirterek, “Önümüzdeki altı ayda 250 milyon fidan dikeceğiz. Bu, şimdiye kadar sürdürdüğümüz kampanyaların bir devamı. Bunun için de İŞKUR bünyesinde altı ay fidan dikimi ve bakımı için 120 bin vatandaşımızı istihdam edeceğiz” diye konuştu.
 

İSTİHDAM PAKETİ GELECEK
Önümüzdeki dönemde ayrıca bir istihdam paketi ile diğer sosyal ve ekonomik ağırlıklı paketlerle vatandaşlara güzel müjdeler vermeye devam edeceklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, 3 katlı büyük İstanbul Tüneli projesinin geçtiğimiz cuma günü açıklandığını hatırlatan Davutoğlu, “Bu proje, ekonomik gücümüzün ve kudretimizin ulaştığı aşamayı gösterdi. Bu dünyada ilk” dedi. Dünyada ilk defa denizin 110 metre altında 6 bin 500 metre uzunluğundaki tünelin üç katlı olarak inşa edileceğine işaret eden Davutoğlu, üst ve alt katın karayolu, orta yolun metro olacağını hatırlattı. Davutoğlu, “Nasıl İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyorsak Asya ile Avrupa arasında da dünyanın ilk üç katlı tünelini inşa ediyoruz. Bu, yüzde 100 Türk mühendisinin alın terinin eseri olacak. Devlet kasasından bir kuruş çıkmayacak. ama ne olacak? İstanbul'un dokuz raylı sistemi, üç köprüsü, üç havalimanı birbirine entegre bir şekilde bağlanacak” dedi.
 

AYRINTILAR BELİRLENECEK
Kendi işini kurmak isteyen engellilere verilecek hibenin miktarı, başvuru şart ve zamanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışması sonrasında belirlenecek.?Önümüzdeki dönemde yeni bir istihdam paketi gelecek.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:49

İLGİLİ HABERLER