Ekonomi
  • 24.12.2018 16:33

Erdoğan açıkladı: 826 TL veriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Engelli Vatandaşların ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni"nde "122 bin ailemize engelli çocuklarımıza evde bakımları için 826 TL yardımda bulunuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

23 bin engelli bireye yatılı bakım hizmeti sunuluyor. Toplam 143 bin evladımızın devlet korumasında büyümesini eğitim öğretim görmesini sağlıyoruz. Geçmişte sıkıntıya neden olan engelli raporlarındaki sorunları çözdük.

“Biz engellileri cennet çocukları olarak görüyoruz”

Kura ile ataması yapılacak 2 bin 504 engelli, 3 bin 274 devlet korumasından yararlanmış gence görev yerlerinin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplam 5 bin 778 kardeşimiz yeni bir hayata başlamış oluyorlar. Bugünkü atama ile birlikte engelli kamu görevlisi sayımız 56 bini aştı. Sadece kamuya atamakla kalmadık, özel durumlarını göz önünde bulundurarak iller arasında kolayca yer değiştirebilmelerini de sağladık. Engelli raporları konusundaki sorunları da çözdük. Kamuya ve özel sektöre ait merkezlerde 23 bin engelli bireye yatılı bakım hizmeti sunuluyor. Biz engellileri cennet çocukları olarak görüyoruz. Engellerin evlatlarımızın zihinlerinde veya uzuvlarında değil, onları eksik gören kalplerde olduğuna inanıyoruz. ” açıklamasında bulunarak, engelliler için yapılan hizmetleri anlattı.

AİLELERE 826 LİRA MADDİ DESTEK VERİYORUZ

Diğer yandan, devlet korumasından yararlanan çocuklarımıza en iyi bakımı ailelerinin yapacağına inanıyoruz. Bu anlayışla 122 bin evladımızın bakımı için ailelerine 826 lira maddi destek veriyoruz. Ayrıca bu yıl itibarıyla 6 bin 423 evladımız koruyucu aile yanında bakılıyor. Bunlar için de ayda bin 350 lira destek sağlıyoruz.

Kendi ailesi ve koruyucu aile yanında bakımı mümkün olmayan çocuklarımızı çocuk evleri, çocuk evleri sitesi, çocuk destek merkezi gibi kurumlarımıza alıyoruz. Bu tür kurumlarımızdaki çocuk sayısı 14 bindir. Böylece toplamda 143 bin evladımızın devlet korumasında büyümesini eğitim öğretim görmesini ve hayata atılmasını sağlıyoruz.

Güncellenme Tarihi : 24.12.2018 16:33

İLGİLİ HABERLER