Ekonomi
  • 18.9.2011 12:37

ERDOĞAN HAYRAN BIRAKTI

YUSUF SERKAN YILMAZ
Yabancı yatırımcılar için Türkiye'de huzur ve güven ortamının olduğunu belirten Arap iş adamı Abdulghani Hussain, "Arap dünyası ile Türkiye arasındaki ilişkiler en iyi dönemlerini yaşıyor. Bunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük payı var" dedi.
Arap iş dünyası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerine yönelik temaslarını başarılı görüyor. Suudi Arabistanlı işadamı Abdulghai Hussain, eskiden şirket olarak İtalya ile iş birliği yaptıklarını, ancak Türkiye'de ticaret ortamının daha iyi olmasından dolayı Bursa'da bir asansör fabrikası açtıklarını söyledi. Hussain, Türkiye'deki istikrarın dünyadaki tüm ülkelere örnek olması gerektiğini belirterek, "Türkiye şu anda bölgede çok iyi olduğu için Bursa'ya yatırım yaptık.
Firmamız 11 ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye'de yabancı yatırımcılara yönelik yapılan teşvikler de yatırım kararı almamızda önemli rol oynadı. Türkiye'ye geldiğimizde huzurlu bir ticaret ortamı bulduk. Türkiye'ye yatırım yapmaktan gurur duyuyorum. Türkiye'den diğer ülkelere ticaret yaparak hem istihdama hem de Türk ekonomisine katkı sağladık" diye konuştu.

ARAP İŞ DÜNYASININ ERDOĞAN HAYRANLIĞI
Türkiye'de ekonomi başta olmak üzere her alanda yaşanan gelişmeleri çok iyi gördüklerini ifade eden Hussain, "Doğruyu söylememiz lazım. Gül ile Erdoğan, Arap dünyası ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesini sağladı. Arap dünyasının Türkiye'ye olan güveni arttı. Arap ülkeleri Türkiye'ye yatırıma sıcak bakıyor. Yazın özellikle İstanbul ve Bursa'ya gelen turistler ilişkilerin sadece ticari boyutta değil, turizm alanında da geliştiğini gözler önüne seriyor" şeklinde konuştu.
48 yıldır Türkiye'ye geldiğini kaydeden Husain, "Şu an Arap dünyası ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bu kadar zirveye ulaştığını ilk defa gördüm. Şu anki dönem çok iyi. Çok güzel bir şekilde iki bölge insanı yakınlaşıyor. Bu ilişkilerin bu kadar olumlu yönde seyretmesi Arap iş dünyasının da takdirini topluyor" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKADAKİ TUTUMU ARAPLARI HAYRAN BIRAKTI"
Türkiye'nin Arap ülkeleri için bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Hussain, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Türkiye'nin izlediği politikayı hayranlıkla izliyoruz. Biz bunu destekliyoruz. Bu ilişkiler devam ederse, Arap dünyası başta olmak üzere yabancı yatırımcılar Türkiye'ye yatırama devam ediyor. Türkiye, sadece Avrupa ve Arap dünyasını değil, dünyanın en ucundaki yatırımcıyı bile çekebilir. Çünkü izlediği o politika bunun hayal olmadığını ortaya koyuyor. Arap iş dünyasındaki meslektaşlarım Türkiye'ye olan bakış açılarını değiştirdi. Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen çok arkadaşım var."
Bursa'daki fabrikasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile çektirdiği fotoğrafı hatıra olarak sakladığını kaydeden Hussain, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:57

İLGİLİ HABERLER