Ekonomi
  • 29.1.2019 12:15

Erdoğan tepki göstermişti! Marketler artık satmama kararı aldı

Başkan Erdoğan'ın, marketlerdeki sebze ve meyve fiyatlarının yüksekliğini eleştirmesinin ardından marketlerden flaş bir hamle geldi. Marketler, biber ve patlıcanı bir süreliğine satmama kararı aldı.

Kış aylarında sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle süpermarket zincirleri bazı ürünleri bir süreliğine raflara yerleştirmeme kararı aldı.

Seralarda yetiştirilmiş olan biber ve patlıcanların kilo fiyatının 20 TL’ye kadar yükselmesi üzerine market zincirlerinin ürünlerin satışını bir süreliğine durdurma yoluna gittiği belirtildi.

Hürriyet gazetesi, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek’in de kararı doğruladığını ifade ediyor.

Altunbilek, alım gücü yüksek bölgelerde patlıcan - biber satışlarının sürebileceğini ifade ediyor.

Erdoğan tepki göstermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı bir konuşmada marketlerdeki gıda fiyatlarının enflasyondaki düşüşü yansıtmadığını söyleyerek tepki göstermişti:

"Faiz oranları, enflasyon belli oranda düşmüş. Buna rağmen markette hala sebze meyvede fiyat düşmüyor. Bunun ahlaki bir temeli olabilir mi? Bu marketlerde benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi de bizimdir ve hesabını sorarız."

Güncellenme Tarihi : 29.1.2019 12:16

İLGİLİ HABERLER