Ekonomi
  • 26.5.2015 10:33

Ford Otosan üretimi durdurdu

 

Ford Otosan işçileri eyleme devam ediyor eskişehir,Ford Otosan

Ford Otosan FROTO dün öğle saatlerinde Eskişehir İnönü fabrikasında başlayan işçi eylemleri ve ardından işçilerin tesisi terk etmemeleri nedeniyle, ikinci bir duyuruya kadar tedbir amacıyla bu fabrikadaki üretime geçici olarak ara verildiğini açıkladı.

Şirket bu açıklamayı dün akşam KAP'a yaptı. Otomotiv sektöründe işçilerin başlattıkları protesto eylemleri nedeniyle üretimin durduğu Tofaş ve Ford Otosan'da üretim geçen hafta yeniden başlamıştı.

Ford Otosan işçileri eyleme devam ediyor
Eskişehir'de kamyon ve çekici üretimi yapan Ford Otosan fabrikasında dün sabah saatlerinde başlayan iş bırakma eylemi, 2. gününde de devam ediyor.

Dün 08.00-18.00 vardiyasına gelen işçiler sabah saat 11.00'den itibaren, 'ücretlerinde iyileştirme yapılması' ve 'Türk Metal Sendikası’nın Ford fabrikasından çıkması' talepleriyle fabrika bahçesinde iş bırakma eylemi başlatmıştı. İşçiler, geceyi kendi imkanlarıyla buldukları ve yakınlarının getirdikleri naylon ve kartonlardan yaptıkları çadırlarda geçirdi. Sabah saatlerinde işçiler adına açıklamalarda bulunan İşçi Temsilcisi İsmail Demirbaş, iş yerinde Türk Metal Sendikası'nı istemediklerini yineleyerek, sözkonusu sendikanın, verdikleri vekaleti kötüye kullandığını öne sürdü.

Sendikanın kendilerine sözleşme adı altında, hükümetin emeklilere verdiği gibi, enflasyon oranında zam yapılacak diye 3 senelik imza attırdığını belirten Demirbaş, “Arkadaşlarımız bunu kabul etmedi. Türk Metal Sendikası bu imzayı atarken bizlere sormadı. Uzun yıllardır da böyle davranıyordu. Sonuçta bu sendikal düzen, kanunlar, bir yerde topluma cevap vermez hale geldi ve toplum kendi halinde birden patladı. Bunu her yerde görüyoruz. Bizim iş yerimizle herhangi bir sorunumuz yok. İş yeri bizim ekmek kapımız. İş yerimizden asla vazgeçmeyiz. İş yerine en ufak bir zarar getirmeyiz. Şuanda kritik olan her yer çalışıyor. Bu konuda biz yönetimden daha hassas davranıyoruz. Çünkü yarın gelip biz burada çalışacağız, burası bizim ekmek kapımız. Bu konuda bir sorun yok” dedi. Demirbaş, Türk Metal Sendikası’ndan istifa ederek, fabrikada yetkisiz hale getireceklerini de aktardı.

“MACERA PEŞİNDE KOŞMUYORUZ”
Dün geceyi nasıl geçirdiklerini de anlatan Demirbaş, şöyle devam etti:
“Naylon ve karton kutulardan oluşan çadırlar içerisinde sabahı etmeye çalıştık. Bu sorunun kısa sürede çözülmesini istiyoruz. Bizim istediğimiz talepler gayet insani talepler, biz iş yerimize zarar gelsin, bir macera peşinde koşmuyoruz, öyle bir niyetimiz yok. Arkadaşlar kontrollü bir şekilde davranıp amaçlarına ulaşmak istiyorlar. Bizim sorunumuz, sendika ile ilişkimizi kesmek. Mümkünse bu konuda bize yardımcı olsunlar. E-Devlet şifresi konusunda yetkililerden yardım istiyoruz.”

Demirbaş, fabrikada bin civarında işçinin bulunduğunu, fabrikanın tatil edilmesi nedeniyle içeriye giremeyen işçilerin ise fabrika önünde arkadaşlarına destek verdiklerini kaydetti. Öte yandan işçiler, eylemlerini zaman zaman fabrika içinde sloganlar atarak sürdürüyor.

KADİR ÇETİN-SELİM KUŞCU

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:13

İLGİLİ HABERLER