Ekonomi
  • 18.7.2017 16:04

Gayrimenkulde "fısıltı gazetesi"ne dikkat etmeli

Tüketici dernekleri ve hukukçular, yatırımcıların büyük projelerden kazanç sağlama hayalinden istifade etmeye çalışan fırsatçılara dikkat çekti. 'Kanal İstanbul manzaralı evler' de bunlardan biri.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak yaptığı açıklamada, büyük projelerin ismi duyulduğu anda daha henüz ortada bir şey yokken arsa ve konut fiyatlarının ciddi oranlarda artmaya başladığını söyledi.

Henüz proje başlamadan "fısıltı gazetesinin" çalıştığını ve insanların aklında "Bölgeden ne kadar erken arsa veya ev alırsam daha çok kazanırım" düşüncesinin hakim olduğunu dile getiren Kolçak, büyük yatırımcıların bu gibi durumda profesyonellerle çalıştığını vurguladı.

Kolçak, sözlerine şöyle devam etti:

"Küçük yatırımcılar bu gibi durumlarda büyük kazanç hayaliyle genellikle duyumlar üzerinden, araştırmadan, birilerinin yönlendirmesi ile yatırım yapma girişiminde bulunuyor ve olmadık hatalar yapıyor. Fırsatçıların, dolandırıcıların ağına düşebiliyorlar. Şu anda Kanal İstanbul'a ilişkin çeşitli güzergahlar konuşuluyor. Çanakkale Köprüsü de konuşulmuştu. Bu gibi durumlarda küçük yatırımcının yapılacak veya yapılma ihtimali olan büyük projelerden kazanç sağlama hayalinden istifade etmeye çalışan fırsatçılar ortaya çıkıyor. Bunlara karşı uyanık olunmalı"

 

İŞTE TÜRKİYE'DE EN AZ KONUT SATILAN İL



"İYİ ARAŞTIRILMALI, PROFESYONELLERDEN YARDIM ALINMALI"

Kolçak, gayrimenkul yatırımı yaparken profesyonellerden yardım alınması ve çok iyi araştırılması gerektiğinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

Güncellenme Tarihi : 18.7.2017 16:05

İLGİLİ HABERLER