Ekonomi
  • 15.6.2018 01:00

Gücünü güneşten alan kent ‘Alanya’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in en önemli projelerinden biri olan GES’ten, 8 ayda 2 milyon TL gelir elde edildi. Başkan Yücel, “Sırada GES-4 projemiz var. Bu proje ile belediyemizin elektrik sarfiyatının tamamını güneş enerjisinden karşılayacağız” dedi

Alanya’nın Toslak Mahallesi’nde 94 dönüm arazi üzerine kurulu Güneş Enerji Santrali (GES), Türkiye’nin Kamu Kurum ve Kuruluşları arasındaki en büyük Güneş Enerji Santrali olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Alanya Belediyesi tarafından enerji ihtiyacının büyük ölçüde karşılanması için kurulan 3 MW Şebeke Bağlantılı Güneş Enerjisi tarlasında 12.200 adet panel kullanıldı, sistem Alanya’ya 40 yıl hizmet edecek şekilde tasarlandı.

Güneş Enerji Santrali  alanya ile ilgili görsel sonucu

Güneş Enerjisi Santrallerinden ciddi gelirler elde etmeye başladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Yücel, GES-4 Projesi için de hazırlıklara başladık. 2018 yılı itibariyle bu projeyi de hayata geçirmeyi hedefliyoruz. GES-4 projesinin de hayata geçirilmesiyle belediyemizin elektrik ihtiyacının tamamı yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden sağlanmış olacak” dedi.

Güneş Enerji Santrali  alanya ile ilgili görsel sonucu

Güncellenme Tarihi : 15.6.2018 01:17

İLGİLİ HABERLER