Ekonomi
  • 30.4.2016 11:23

Hamdi Akın DELİST yapıp çekip gitti

Akfen borsaya veda etti

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, holdingin Borsa İstanbul'dan çıkmasına ilişkin, "Delist yapmamız sadece teknik zorunluluklardan kaynaklanmaktadır.Zaman içerisinde tekrar Borsa İstanbul'a geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Holding açıklamasında görüşlerine yer verilen Akın, Borsa İstanbul'dan çıkmalarının sadece teknik zorunluluklardan kaynaklandığını vurguladı. Holding değerlemesini zorlaştıran inşaat şirketlerini ayırdıktan sonra çok daha sade bir yapıya kavuşacaklarını dile getiren Akın, şunları kaydetti:

"Sürekli yatırım ve dolayısıyla özkaynak gerektiren şirketler yerine, yatırımlarını büyük ölçüde tamamlamış kar dağıtımı yapan şirketleri holding çatısı altında tutarak zaman içerisinde tekrar Borsa İstanbul'a geleceğiz.

İşadamı Hamdi Akın’dan önemli açıklamalar

Önümüzdeki yıl yeni yapılanmamızın meyvelerini almaya başlayacağımızı şimdiden görebiliyoruz. Akfen 40. yılında hem yönetim hem gelirleri hem de yatırımları itibarıyla yine dünya yatırımcı şirketlerin ilgi odağı olmaya devam edecek. Geçen yıl enerji şirketimizde gerçekleştirdiğimiz EBRD ortaklığı ve bu yıl beklediğimiz yeni ortaklıklar şirketlerimize yeni ufuklar açacak."

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:19

İLGİLİ HABERLER