Ekonomi
  • 9.8.2018 11:32

İşte 3. havalanından ilk uçuşun yapılacağı tarih

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı üçüncü havalimanı ile ilgili, "Metro açılınca 26 dakikada şehir merkezine ulaşılacak. Taşınma işlemi, 29 Ekim’den itibaren gerçekleştirilecek." dedi. İstanbul Yeni Havalimanı'ndan ilk uçuş 31 Ekim 2018 saat 14:00'da İstanbul'dan Ankara'ya yapılacak. İlk dış hat uçuşları KKTC ve Azerbaycan'a gerçekleştirilecek.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bu yılın rakamlarını ve geleceğe bakışı anlattı. İlker Aycı söze, 'Üçüncü Havalimanı değil, Birinci Havalimanı' diyerek başladı. Taşınma işlemi, 29 Ekim'den itibaren gerçekleştirilecek.

İLKER AYCI: "THY EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ HAVA KARGO ŞİRKETİ OLMA YOLUNDA

İşte İlker Aycı'nın konuşmalarından satırbaşları:

Metro açılınca 26 dakikada şehir merkezine ulaşılacak. THY'nin faaliyet kârı 158 milyon dolara ulaştı. Birim gelir yüzde 11,7 arttı. Geçen yıla göre THY yolcu sayısını yüzde 17,4 yükseltti. THY tarihinin en yüksek doluluğuna ulaşıldı: Yüzde 80,4 THY Kargo, dünyanın en büyük üçüncü kargo havayolu olma yolunda. Filo yakın gelecekte 500 uçağa ulaşacak.

HAVACILIK TARİHİNİN EN BÜYÜK GÖÇÜ BAŞLAYACAK

Yeni Havalimanı'na geçişle birlikte havacılık tarihinin en büyük göçü başlayacak. Toplam 15 bin yer aracı taşınacak. Bir push-back aracının ağırlığı tam 44 ton. Taşınma operasyonunda 15 bin tır kullanacağız. THY'nin yeni havalimanında 10 bin metre karelik bir özel yolcu salonu (launch) olacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak ikram ortağımız Do&Co'ya da teşekkür ediyorum. THY olarak 664 bin metre kare alana sahip olacağız. 33 bin THY personeli yeni havalimanına geçecek. 40 bin araçlık otopark olacak.

İSTANBUL'UN FETHİ GİBİ

Taşınma operasyonu yaklaşık 45 saat sürecek. Karadan taşınma aynı 1453'teki İstanbul'un fethinde gemilerin karadan Haliç'e indirilmesi gibi olacak.

Güncellenme Tarihi : 9.8.2018 11:57

İLGİLİ HABERLER