Ekonomi
  • 26.4.2018 11:53

Kilim ve Kilim Modelleri

Kilim, Türk el dokuma sanatları arasında en önemlilerinden birisidir. Bu el sanatı günümüze kadar devamlılığını sürdürmüştür. Kilim denilince akla ilk olarak Türk kilimleri gelmektedir. Bunun nedeni ise; geçmiş dönemlerde göçebe bir yaşam süren Türklerin, kilimi her yerde dokuyabilmeleri ve kullanabilmeleridir.

Kilim, ince bir halı çeşididir. Diğer halı çeşitlerine göre çok daha kısa sürede hazırlanır ve kilim fiyatları halılara göre daha uygundur.

 Kilim Modelleri

Halı seçenekleri arasında en çok tercih edilenlerden birisi olan kilimlerden özellikle yazlık kilim modelleri, yazlık mekânları dekore etmek ya da evlerde ferah bir görüntü oluşturmak isteyenler için oldukça iyi bir seçenektir.

Ev dekorasyonu için kilim modelleri arasından tercihte bulunmadan önce ev dekorasyonu ve mobilyalar göz önünde bulundurulmalıdır. Bu halı çeşidi, ince bir yüzeye sahip olduğu için yazlık mekânlar için çok daha uygundurlar. Nefes aldıran dokuya sahip olmalarından dolayı halılara göre daha sağlıklıdırlar. Canlı renklerini uzun yıllar boyunca koruyabilen bu dekorasyon ürünleri; evlerde, iş merkezlerinde, hastanelerde ve ofislerde rahatlıkla kullanılabilirler.

Ev dekorasyonuna otantik bir hava katan kilimlerin farklı modelleri bulunmaktadır.  Bu kilim modelleri arasında el dokuması olanların yanında, modern dokuma kilimler de yer almaktadır. Bu kilimler genellikle geometrik ya da bitkisel desenlidir. Özellikle günümüzde modern desenli kilim çeşitleri de üretilmektedir.

Halıların toz tutması ve kalın olmasından şikâyetçi olan kişiler, yazlık kilim modelleri arasından ev dekorasyonlarına en uygun olanları inceleyerek tercihte bulunabilirler.

Kilim Fiyatları

Kilimler, evlere renk katan, havasını değiştiren halı çeşitleridir. Çeşitli desenlerde ve renklerde olan bu ürünler, duvarlara asılabilir ya da zeminlerde kullanılabilir. Bunun yanında yazlık kilimler, yazlık mekânlarda kullanılarak çok daha ferah bir ortam oluşturulabilir.

Kilimler, farklı ebatlarda ve farklı teknikler ile üretilmektedir. Özellikle dokuma kilim fiyatları, modern yöntemler ile üretilenlerinden daha pahalıdır. Bunun yanında modern kilimlerin fiyatları da kalitesine ve ebatlarına göre değişiklik göstermektedir. Siz de evinize ya da iş yerinize kilim satın alarak otantik bir hava katmak isterseniz, kilim modellerini inceleyebilir, kilim fiyatları arasından bütçenize en uygun olanını tercih edebilirsiniz.

 BU BİR İLANDIR

Güncellenme Tarihi : 26.4.2018 11:55

İLGİLİ HABERLER