Ekonomi
  • 19.1.2012 13:11

KUZEY ANKARA PROJESİ'NDE KURA ÇEKİLİŞİ BAŞLIYOR

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi 1. etaptaki konutların kura çekilişi için ilk tören, yarın Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek.
Uluslararası 3 ödül alan Kuzey Ankara Projesi'nin yapımı Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) ortaklığında gerçekleştirildi. Kuzey Ankara Projesi 1. Etap'ta hak sahibi 8 bin 100 konutun kuralarının çekimine 24 Ocak tarihine kadar 5 gün süre ile Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek törenlerle devam edilecek.
Yarın düzenlenecek kura çekiliş törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılacak.
Melih Gökçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, törene sözleşmesi onaylanmış tüm hak sahibi vatandaşların katılacağını belirtti. Ayrıca tapu kaydı bulunan gecekondu sahiplerinin, tapu kaydı bulunan boş arsa sahiplerinin, 2981 sayılı İmar Affı Kanunu kapsamındaki tapu tahsis belgeli gecekondu sahipleri ile iskanlı ve ruhsatlı bina sahiplerinin de kura çekilişine dahil olacağını ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:
''Yarın noter huzurunda yapılacak kura çekilişi ile 1. etap proje alanında inşa edilen 80, 100 ve 120 metrekare kullanım alanlı hak sahibi konutlarının, bölge, blok, daire numarasının tespiti gerçekleştirilmiş olacak. İş yeri hakkı olan hak sahiplerinin kurası ise konut kurasından ayrı olarak yapılacak.''

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:22

İLGİLİ HABERLER