Ekonomi
  • 18.10.2018 14:47

Makine CE Belgesi

Hayatın kolaylaşması, teknoloji ve makinelerin artması ile birlikte yaşanmaya başladı.

Daha önceki dönemlerde insanlar bir alanda çalışırken daha fazla enerji sarf etmek zorunda kalırlardı, tarlaların sürülmesinden hanımların ev temizliği yapmasına kadar her alanda insan gücü daha fazla kullanılmaktaydı. Teknolojinin gelişmesi ve her ortam ve koşullar için özel olarak makinelerin üretilmesi ile birlikte insan gücünün kullanılması durumu da azaltılmış oldu. Gündelik hayatımızda kullandığımız çamaşır makinesi, buzdolabı, bilgisayar, elektrikli süpürge gibi temel ihtiyaçları kullanırken her ne kadar son kullanıcı olarak teknik detaylarına dikkat etmeden kullansak bile üreticileri bu kadar rahat değiller. Avrupa Birliği üye ülkelerinde CE işareti olarak belirlenen ve makinelerin doğru şekilde kurulduğunda insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyeceğini ifade eden bir emniyet kimliğidir. Bu kimlik son kullanıcıyı çok fazla ilgilendirmesine rağmen bilinen markaların tercih edilmesinden dolayı çok da fazla dikkat edilmemektedir. Makine CE belgesi üretici firmanın ürününü piyasaya sürmeden önce gerekli kontrolleri sağladıktan ve test, analiz ve laboratuar testlerinden geçirildikten sonra piyasaya sürülmesine verilen izindir. Ürünle ilgili gerekli temel güvenlik şartlarını yerine getirilmesi, ürünle ilgili teknik dosyanın ve kullanım talimatlarının hazırlanması gibi temel birkaç maddenin uygun şekilde yerine getirilmesi ile akredite edilmiş kurumlarca CE belgesi verilir bu sayede ülkemizde veya dünyanın herhangi bir yerinde üretilen makinelerin Avrupa ülkelerine ihracatı sağlanabilir.

CE belgesinin faydaları nelerdir?

Tüketiciliğin her geçen gün arttığı günümüzde tüketicilerin sağlığını ve güvenliğini koruma altına almak devletlerin en temel görevlerinden biridir. Üretimin artması, tüketimin de artmasına neden olmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz gibi insanlar, artık eskisi gibi çok fazla enerji harcayarak iş yapmak zorunda kalmıyorlar, bunun yerine makine gücünden yararlanarak işlerini hem daha sağlıklı hem de daha az hata ile gerçekleştiriliyorlar. Tarım, sanayi, son kullanıcıya hitap eden makineler ve diğer tüm endüstriyel makinelerin üretilme amacı insan yükünü aza indirgemek ve daha az insan enerjisi ile daha fazla iş yapmak amaçlıdır. Avrupa Birliği de tüm bunları dikkate alarak üretilen makinelerin kontrolünü şart koşuyor. Yani bir makine üretilirken amacına uygun şekilde üretilmiş mi, makine kullanımında herhangi bir sağlık riski veya güvenlik tehlikesi bulunuyor mu gibi detayların incelenmesinden sonra uygun görüldüğünde piyasaya sürülmesine izin veriyor. Mevzuata uygun şekilde üretilen ürünler, gerekli test ve analizlerden geçirildikten sonra tespit edilebilir. Tespit edilen bu ürünlere CE belgesi verilir ve bu belge sayesinde serbest dolaşım hakkı kazanılmış olur. Ülkemizde de TSE belgesi aynı işlevi görmektedir, tüm bu belgelerin amacı insan sağlığını koruma altına almak ve daha sağlıklı ve güvenilir üretimlerin yapılmasını yaygın hale getirmektir.

CE Belgeniz var mı?

Türkiye’de artan üretim sayesinde ihracat ve ithalat işlemleri de hız kazanmaya başladı. Bu bağlamda adım atmak isteyen sanayiciler için hizmet vererek üretimlerini Avrupa pazarlarında pazarlamalarına yardımcı oluyoruz. CE belgesi verme yetkisine sahip olan kurumumuz, uzun zamanların deneyim ve tecrübesi ile hizmet vermekte olup gerekli test ve analiz raporlarını vermeye yetkilidir. Belge hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru işlemlerini başlatmak için internet sitemizi inceleyebilir, iletişim numaramızdan firmamıza ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: https://www.szutest.com.tr/makine-ce-belgesi/

Güncellenme Tarihi : 18.10.2018 14:48

İLGİLİ HABERLER