Ekonomi
  • 16.1.2017 02:48

Mum sobası ile bedavaya ısının

Toprak saksı ve 3-4 mum ile ısınmak mümkün. Özellikle soğukların bastırdığı şu günlerde doğalgaz ve elektrik faturasını düşürmenin yolunu arayanlar için bu video ilaç gibi gelecek.
Farklı şekillerde tasarlanan ancak mantık olarak aynı olan mum sobasında bardak mumlar tehlikeye engel olması açısından tercih edilmekte. İç içe geçirilen en az 2 çömlek saksının içeride kalan saksının delik olan kısmı metal bir parça ile kapatılır. Böylece küçük saksıda biriken ısı kayba uğramadan büyüğüne oradan da saksıdaki delikten odaya yayılır.


Yarım saat sonra ısınmaya başlayan ve bir süre sonra küçük bir odayı yaklaşık 4-5 dereceye kadar ısıtabildiği belirtilen mum sobasını

Mumlardan Soba

İtalyan bir tasarımcı oldukça şık ve modern bir şekilde tasarlayıp rengarenk seçeneklerle piyasaya sunarken, Nevşehirli çömlek ustası da ondan geri kalmayıp çömlek mum sobasını geliştirdi ve turist ağırlıklı olarak satışa sundu.

mum sobası ile ilgili görsel sonucu

4 mumdan fazlasının saksıyı patlatabileceği belirtilirken, 4 küçük mumla yaklaşık 5 saat ısı sağlanabiliyor. Hatta Nevşehirli çömlek ustasının iddiasına göre kendi ürettiği sobada çay, kahve pişirmek bile mümkün.

mum sobası ile ilgili görsel sonucu


İşte 4 küçük mum ile 5 saat kadar ısı sağlayabilen en basit yöntemiyle mum sobasının yapımı...

(https://www.facebook.com/kadinca.ilginc.tasarimlar)

Güncellenme Tarihi : 15.1.2017 19:04

İLGİLİ HABERLER