Ekonomi
  • 23.1.2018 01:01

Nostradamus'tan Bitcoin kehaneti

Birçok finans uzmanı ve yatırımcının dikkatini çeken ve 2017 yılında çılgınlarca değer kazanan kripto para birimi Bitcoin'in hızlı yükselişinin, 16. yüzyılda yaşamış ünlü kahin Nostradamus tarafından öngörüldüğü öne sürüldü.

16'ncı yüzyılda yaşamış ünlü Fransız kahin Nostradamus'u duymayan yoktur. Nostradamus'un Adolf Hitler'den tutun da 1666'daki Büyük Londra Yangını'na kadar birçok önemli olayı tahmin ettiğine inanılıyor.

Nostradamus'un kehanetlerini pür dikkat inceleyen ve her detaya bir anlam yükleyen komplo teorisyenleri şimdi de ünlü kahinin Bitcoin'i ve Bitcoin'in anormal yükselişini de tahmin ettiğini iddia ediyor.

Komplo teorisyenleri bu iddialarını, Nostradamus'un şu sözlerine dayandırıyor:

''Ne yazık ki büyük bir ulusun fena halde sıkıntıya gireceğini ve kutsal hukukun tamamen zarar göreceğine şahit olacağız. Yeni bir tür altın ya da gümüş keşfedildiğinde Hristiyanlık başka kurallarla yönetilecek.''

''Yıldızlı altın ve gümüş eridikçe her iki değerden biri diğerini yiyecek. Batık yüzünce en büyük bir şehir boylu boyunca uzanacak.''

''Kralların ve prenseslerin, putperestlerin ve sahte peygamberlerin yükselişine hazır olacaklar. Kahinler bunu boynuz, altın kurbanı, akdeniz mavisi ve göz kamaştırıcı olarak yorumlayacak.''

Bitcoin nedir? Bitcoin nasıl satın alınır?

Bu afilli cümleler sizlere hiçbir şey ifade etmiyor olabilir. Dörtlük halinde yazılmış bu şifreli mısraların Nostradamus'un 16'ncı yüzyılda kaleme aldığı yazınlar arasında bulunuyor.

Nostradamus'un 1555 yılında yayınladığı The prophesies of Nostradamus adlı şaheserinde geleceğe dair çok önemli olayların öngörüldüğüne inanılıyor.

2009 yılında piyasaya sürülen Bitcoin'in çıkışına bir anlamda 2008 yılında yaşanan ekonomik kriz sebep oldu.

Satoshi Nakamoto adlı biri ya da bir grup tarafından üretilen Bitcoin için Nostradamus'un şu cümlesine de dikkat çekiliyor:

''Gölgeler içinde ve karanlık bir günde doğacak ve iyilik ve krallığın hükümdarı olacak. Sarı metal için altın çağını yenileyerek antik ölü kabında kanının tekrar yükselişine sebep olacak.''

Bu cümlede bahsi geçen kişinin Satoshi Nakamoto olduğu söyleniyor.

Nostradamus'un 2018 kehanetleri!

Bazı araştırmacılar, Nostradamus'un yazınlarının yanlış tercüme edildiğini ve bazılarının bu yazınları istedikleri yöne çekmek için kasıtlı biçimde hatalı tercüme yaptıklarını söylüyor.

Nostradamus konusunda araştırma yapanlar, ünlü kahinin çok az sayıda kehanetinin gerçeğe dönüştüğünü belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2018 02:04

İLGİLİ HABERLER