Ekonomi
  • 20.3.2018 11:24

Otomasyon ürünleri

Son zamanlarda teknolojinin bize sağlamış olduğu yeniliklerden bir tanesi de çeşitli otomasyon ürünleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Otomasyon ürünleri, oldukça geniş bir kavram olup günlük hayatta birçok farklı yerde kullanılmaktadır. Genelde insanların aklına otomasyon ürünleri denildiğinde ilk olarak otomatik kapılar gelmektedir; ancak bu kavram sadece kapı sistemlerinden ibaret değildir. Bu ürünlerin arasında yer alarak birçok yerde kullanılan ürünlerden bir tanesi de üye takip sistemleridir. Üye takip sistemleri, teknolojinin geldiği son noktalardan bir tanesi desek yanılmış olmayız. Teknoloji harikası olan bu ürünler, birçok işletmenin işini kolaylaştırmakta ve onlara üye takip konusunda ciddi bir avantaj sağlamaktadır. Dolayısıyla da çeşitli mekânlarda gerek üye gerekse personel takibi için kullanılmaktadır. Üyelik sisteminin olduğu bazı işletmelerde ya da kuruluşlarda, üyelerin hangi saatlerde giriş çıkış sağladığı, nerede ne kadar vakit geçirdiği gibi konular düzenli bir şekilde takip edilmektedir.

Bu işlemleri takip etmek ve raporlamak, yetkili kişilerin vaktini alması sebebiyle de yeni sistemler ortaya koyulmaktadır. Ortaya çıkan ve birçok yerde kullanılan sistemlerden bir tanesi üye takip sistemleri olarak bilinmektedir. Bu sistemler, sağladığı avantajlar sayesinde işletmelerdeki bireylerin işlemlerini hızlandırmakta ve daha kolay hale getirmektedir. Genelde üye takip sistemleri işletmelerdeki girişlere konulmaktadır. Mekâna giriş çıkış sağlayan üyeler, bu sistemden geçmeleri durumunda kaydedilmektedir. Söz konusu makineler kart sistemi ile çalışabildiği gibi parmak iziyle de kolayca çalışabilmektedir. Böylelikle ciddi bir güvenlik önlemi alınmaktadır. Yani bu sistem sayesinde mekâna giriş çıkış sağlayan kişiler sürekli kontrol altında tutulur. Yapılan bütün işlemler kayıt altına alınır ve hiçbir şekilde uğraş vermeden veriler bilgisayar ortamına aktarılır. Özellikle spor salonları, dernekler, kulüpler ve üyelik işleminin gerekli olduğu diğer kuruluşlar, üye takip sistemlerini kullanarak kontrol sağlamaktadır. Bu sistem için farklı makinelere sahip olan Arat Otomasyon, Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer almaktadır. Üye takip sistemlerinden otomatik kapılara kadar bütün otomasyon ürünlerini satışa sunan Arat Otomasyon firması, verdiği kaliteli hizmet ile son zamanların en iyileri arasındaki yerini almış durumdadır.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2018 13:46

İLGİLİ HABERLER