Ekonomi
  • 12.9.2004 00:03

ÖYMEN: ''HÜKÜMET, IMF'Yİ EKONOMİK PİLOT GİBİ KULLANIYOR''

BALIKESİR - CHP Genel Başkan Yardımcı Onur Öymen, ''Hükümetin, IMF'yi Türkiye'nin ekonomisini yönetecek bir ekonomik pilot gibi kullandığını'' öne sürdü.
     Öymen, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde düzenlenen ''Kıbrıs ve Dış İlişkiler'' konulu panelde, hükümetin Telafer'de Türkmenlere yönelik bombardımanı açık açık kınama cesaretini gösteremediğini savundu.
     Hükümetin saldırıları ''durdurun'' ricasında bulunduğunu ifade eden Öymen, Türkmenlere karşı saldırıların devam ettiğini öne sürdü. Öymen, ''Sivillerin katledilmesi, kentlerden kaçmaya zorlanması ve Kerkük dahil, Türkmen nüfusunun yoğun olduğu yerlerde nüfus yapısının değiştirilmesi ile devam ediyor'' dedi.
     IMF'nin politikalarına da değinen Öymen, ''IMF bir itfaiye gibidir. Eviniz yanıyorsa çağırırsınız, yangını söndürür. Ama yangın bittikten sonra da su sıkmaya devam ederse, o ev oturulamaz hale gelir. Türkiye'de yaşanan budur. Hükümet, IMF'yi Türkiye ekonomisini yönetecek bir ekonomik pilot gibi kullanmaktadır'' diye konuştu.
     AK Parti iktidarının zina konusundaki tavrının da her konuda olduğu gibi samimiyetsiz tavrının bir işareti olduğunu öne süren Öymen, ''Hükümet, zina konusunda kendi tabanına hoş görünmek istiyor'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:54

İLGİLİ HABERLER