Ekonomi
  • 23.5.2018 15:54

Prag’da Nerede Kalınır ?

Prag’da Nerede Kalınır ?

Prag Konaklama Rehberi Orta Avrupa’nın en güzel ve en canlı şehirlerinden biri olan Prag, daha çok gece hayatı ve tarihi yapılarıyla turistlerin beğenisini toplamaktadır. Ülkemizden en çok turisti ağırlayan şehirlerden biri olan Prag’da konaklama konusunda sıkı bir araştırma yapmak gerekiyor. Özellikle 3-4 gün gibi uzun bir süre bu şehirde konaklamayı planlıyorsanız Prag’da nerede kalınır ? sorusuna net bir cevap bulmanızda yarar var.

Prag’da konaklama ücretleri Avrupa’nın diğer şehirlerine göre biraz daha uygun. Özellikle şehir merkezinin dışına çıkacak olursanız çok daha uygun konaklama birimlerini rahatlıkla bulmak mümkün. Prag’da konaklama için birçok bölge bulunmaktadır. Bu bölgelerin geneli şehir merkezinde bulunan konaklama birimlerine nazaran çok daha uygun diyebilirim. Eğer gece hayatı için bu şehri ziyaret ediyorsanız farklı bir bölgede veya sadece turistik yerleri görmeyi planlıyorsanız farklı bölgelerde konaklamanızda yarar var.

Prag’da gezilecek yerler daha çok Prag 1 ve şehir merkezi etrafında toplanıyor olsa da, şehirdeki diğer birçok bölgeden bu turistik yerlere çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Prag’da nerede kalınır ? sorusuna en güzel cevaplardan biri olan The Lesser Town/Castle, şehrin en sessiz bölgelerinden. Ayrıca şehrin tarihi kent merkezi olarak da bilinir. Eğer gece hayatı olmasın, bölgede çok gürültü olmasın diyorsanız, bu bölgede bulunan otellere göz atabilirsiniz. Bu bölgede birkaç barı da  bulabilirsiniz. Fakat ne bir gece kulübü ne de yüksek sesli bir barı bu bölgede bulamazsınız. Bu da, bu bölgeyi daha çok sessiz bir gece geçirmek isteyenlerin bölgesi yapmaktadır. Lesser Town adı verilen bölge, kalenin alt kısmında kalan bölge olarak bilinir. Yani bu bölgeden Prag’ın en bilindik meydanı olan Old Town Square (Eski Kent Meydanı) 5 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. Eski kent meydanı çevresinde de, dilediğiniz birçok barı, restoranı, kulüpleri ve alışveriş mağazalarını da fazlasıyla bulmak pekala mümkün.

Prag’da nerede konaklamalı sorusuna en iyi bir diğer cevap ise Zizkov bölgesi olarak anılan Prag 3 bölgesidir. Bu bölgede bulunan konaklama birimlerinin büyük bir çoğunluğu oldukça uygun. Özellikle erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak çok daha uygun fiyatlara tesisleri bulabilirsiniz. Bu arada bu bölgede dairede konaklayacak olursanız daire fiyatları ise gayet uygundur.

Prag’da nerede kalınır ? sorusuna en ideal cevaplardan bir diğeri ise Prag 2 bölgesidir. Eşsiz alışveriş caddeleri ve mağazaları ile alışveriş tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden olabilir. Bu bölgenin en güzel yanı ise, Prag 1 bölgesine yani şehirdeki turistik yerlerin birçoğuna yürüme mesafesinde olması. Bunun yanında konaklama ücretleri Prag 1 bölgesine nazaran daha uygun diyebilirim.

Prag’da konaklama bakımından popüler olan bölgelere göz attıktan sonra en azından 2 otel arama sitesine göz atın derim. Bazen bir otel arama sitesinde olmayan indirimleri ikinci otel arama sitesinde bulabileceğinizi de unutmayın.

Eğer bu şehre gece hayatı için gitmiyor ve konakladığım bölge sessiz sakin bir yerde bulunsun diyorsanız ilk olarak Prag 1 bölgesine göz atın derim. Bu bölge daha çok orta yaşta turistlerin tercih ettiği yerlerden biri olarak biliniyor olsa da, birçok gencinde özellikle tercih ettiği bölgelerden diyebilirim. Bu bölgenin en güzel yanı şehirdeki turistik yerlere yürüme mesafesinde olması ve birçok önemli bölgelere ulaşımın kolay sağlanıyor olmasıdır.

Prag’da konaklama seçimi yapmadan önce bilmeniz gereken birkaç şey bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi Prag’da bulunan otellerin büyük bir bölümü gayet şık ve modern bir yapıdadır. Bu yüzden 4 yıldızlı bir otelde kalmak yerine 3 yıldızlı bir oteli de gönül rahatlığıyla tercih edebileceğinizi unutmayın. Bunun yanında 3 yıldızlı bir şehir merkezi oteli ile şehir merkezine biraz daha uzak 4 yıldızlı otellerde ortalama aynı fiyattadır. Bu yüzden konaklama seçimi yaparken bunu da dikkate alın derim.

Prag’da nerede kalınır ? sorusuna cevap olarak hostelleri de önerebilirim. Özellikle şehir merkezine yakın konumlarda bulunan hostelleri tercih edecek olursanız çok daha uygun bir Prag gezisi yapabilirsiniz. Bu şehirde bulunan hostellerin büyük bir bölümü gayet şık ve modern olduğundan dolayı oteller ile kıyaslamak mümkün. Hostel seçimi yaparken de eğer mutfağı olan bir hosteli seçecek olursanız yemek konusunu da aradan çıkarabilirsiniz. Hostellerde kendi yemeklerinizi yaparak daha az bir ücret ödersiniz.

Eğer grup olarak veya ailece bu şehre seyahat ediyorsanız airbnb yolu ile birçok daireleri uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Dairelerin en güzel yanı ise, kendi yemeklerinizi yapabileceğiniz gibi kendinize özel bir yerin olmasıdır. Bunun yanında kalabalık bir grup halinde seyahat ediyorsanız konaklamanız bazı otellere nazaran biraz daha uygun olacaktır.

Prag’da nerede kalınır ? sorunuza cevap bulduktan sonra Prag hakkında daha çok bilgiye göz atmak için Gezi Rehberi adlı sayfamıza göz atabilir, Prag’da yapılacaklardan gezilecek yerlere şehir hakkında birçok detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

BU BİR İLANDIR

Güncellenme Tarihi : 23.5.2018 15:58

İLGİLİ HABERLER