Ekonomi
  • 22.5.2017 13:04

Samsung Galaxy S8 Plus Özellikleri ve Aksesuarları

Geçtiğimiz yıl içinde tanıttığı Galaxy Note 7 modeli nedeniyle bazı sıkıntılar ve önemli maddi kayıplar yaşayan Samsung, yaptığı çok iyi çalışmanın ardından ürettiği Galaxy s8 modellerini tanıttı. Galaxy s8 ve Galaxy s8 Plus modelleriyle piyasaya sürülen cihaz, Samsung’un düz ekran tasarımından tamamen vazgeçtiğini ve Plus ekran modeline geçtiğini söyleyebiliriz. Cihaz diğer özellikleriyle birlikte incelendiğinde piyasaya sürülen en iyi kavisli ekran sahibi akıllı telefon olarak görünüyor. Dolayısıyla Samsung firmasının geçtiğimiz yıl yaşadığı sıkıntıları aşmasını sağlayacak devrim niteliğinde bir cihazı piyasaya sürdüğünü söylemek abartı olmayacaktır. Burada yapacağımız incelemenin yanı sıra birçok cihaza ait orijinal aksesuarların satışını yapan www.melefoni.com.tr adresini de ziyaret ederek Samsung Galaxy s8 Plus cihazın ve onun için üretilen orijinal aksesuarların özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy s8 Plus Tasarım ve Ekran

Cihaz Plus ekrana sahip olmasının yanı sıra ince çerçeveli ekranının yardımıyla da çok geniş bir ekrana sahip olarak görünüyor. Galaxy s8 5,8 inç ve Galaxy s8 Plus 6,2 inç ekranları ile çok geniş birer ekran yüzeyine sahip olan cihazlar, 2960*1440 çözünürlüğe sahip. Sanal menü tuşlarını da hesaba katan firma, 18,5:9 görüntü oranı sağlamış. Ekran Super AMOLED teknolojisini kullanıyor.

Samsung bu cihazlar için metal çerçeve üzerine cam kaplama tasarımı seçmiş. Parmak izi okuyucusu arka kısma alınmış. Arka kısma kamera yerleşmiş, Samsung logosu da burada yer alıyor. Ön tarafta herhangi bir logoya yer verilmemiş. Ayrıca değineceğimiz Bixby sanal asistan için atanmış olan tuş ise kenar kısımda bulunuyor. Her iki cam kaplama da Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

Bixby

Bixby için bir tuş atanarak kendisine verilen önem belirtilmiş ama şimdilik fonksiyonlarının kısıtlı olduğu söylenebilir. Sesli komutlarla bazı fonksiyonları çalıştırabilen Bixby, fotoğraflardaki metinleri de gerçek zamanlı olarak tercüme edebiliyor. İlerleyen dönemlerdeki gelişmeler sayesinde ekrana dokunarak yapabildiğiniz tüm işlemleri Bixby’yi kullanarak sesli olarak yapabileceğiniz belirtiliyor ama bunun için bir süre daha beklemek gerekecek.

Donanım

Samsung her ikisi de  adet özelleştirilmiş 64-bitlik performans odaklı çekirdek kullanan Snapdragon 835 ve Exynos 8895 yonga setleri ile oldukça güçlü cihazlar üretiyor. Piyasadaki en güçlü mobil işlemciler olan bu yonga setleri, Samsung Galaxy s8 Plus modellerinin piyasadaki diğer akıllı telefonların önüne geçmesini sağlıyor.

4GB LPDDR4 RAM kullanmaya devam eden Samsung, cihazının bellek verimliliğini artırarak  UFS 2.1 standardında 150MB/s yazma hızlarına ulaşan 64GB bellek kullanmış.

İris tarama sensörü de Galaxy Note 7’den sonra bu modellerde de yerini almış.

Melefoni tarafından sunulan orijinal aksesuarlar ise bu cihazı kişiselleştirmenize ve kullanımını kolaylaştırmanıza yardım edecektir.  Özellikle en çok tercih edilen Samsung Galaxy S8 Plus ekran koruyucu ürünleri de bu web sitesinde satılmaktadır.

Yazılım

Samsung, Android 7.0 işletim sistemini kullanarak kendi arayüzünü tasarlamış. Sanal menü tuşlarını titreşimli geri bildirim ile donatan Samsung, oldukça sade ve kullanıcılara iyi bir deneyim sunan arayüzü cihazlarında kullanmış.

Kamera

12 MP çözünürlüğünde arka kameraya ve 8 MP çözünürlüğünde, yüz tanıma özelliğine sahip olan ön kameraya sahip olan Samsung Galaxy s8 Plus modelleri, profesyonel seviyede fotoğraf çekebilmenizi sağlayan özelliklere sahip görünüyorlar.

Batarya

Galaxy S8  modelinde 3000mAh kapasiteli, Galaxy S8 Plus modelinde ise 3500mAh kapasiteli bataryalar kullanılmış. Boyutlar büyümüş olmasına rağmen kasanın kompakt kalabilmesi için bataryanın kapasitesinden taviz verilmesi bu modellerin en sıkıntılı yönlerinden birisi olarak gösterilebilir.

Diğer Özellikler

Cihazlar kablolu ve kablosuz olarak hızlı şarj destekliyor. Şarj cihazı modellerini ve diğer aksesuarları Melefoni adresinde orijinal ürünler sayesinde doğru sonuçlar ile inceleyebilirsiniz. Wi-Fi AC teknolojisi, Bluetooth 5.0 teknolojisi de Samsung Galaxy s8 modellerinin özellikleri arasında bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 23.5.2017 01:24

İLGİLİ HABERLER