Ekonomi
  • 22.3.2018 12:57

Şekerbank’tan Dünya Saati’ne 9 yıldır aralıksız destek…

Şekerbank, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından yürütülen ve dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri olan ‘Dünya Saati (Earth Hour)’ kampanyasına bu yıl da destek olacak.

 2007’de Avustralya’da başlatılan kampanya, iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için her yıl mart ayında 170’ten fazla ülkede ışıkların bir saat boyunca kapanmasıyla gerçekleşiyor. Bu yıl 12’ncisi yapılacak etkinlik kapsamında, kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere binlerce binada ışıklar kapatılacak. Kampanya, 2008 yılından bu yana Türkiye’den de destek görüyor.

 ‘Dünya Saati’ne 9 yıldır destek veren Şekerbank ise, iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için bu yıl da 24 Mart Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında Genel Müdürlük ve Kartal Operasyon Merkezi’nin yanı sıra İstanbul dışındaki bazı hizmet binalarının ışıklarını kapatacak.

 Enerji verimliliği yatırımlarının finansmanında Türkiye’de bir ilk olan EKOkredi ile bugüne kadar 100 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufuyla tanıştıran Banka, çevre duyarlılığını kredilendirme süreçlerine taşıyarak ve ulusal ve uluslararası iklim değişikliğiyle mücadele platformlarında yer alarak bu alandaki faaliyetlerini sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2018 14:51

İLGİLİ HABERLER