Ekonomi
  • 24.4.2018 12:51

Teknolojinin Dünyayı Daha İyi Bir Yer Haline Getiren 5 Yönü

Teknoloji dur durak bilmeden gelişmeye, hayatımıza yeni olanaklar katmaya devam ediyor. Rekabet içerisindeki teknoloji devleri duyulmamış gelişmelerin altına imza atabilmek için sürekli bir yarış halindeler. Bugün aklımızı başımızdan alan bir yenilik yarın hayatımızın alışıldık bir parçası haline gelebiliyor.

Teknolojideki bu hızlı ilerleme tabii ki en çok insanlara yarıyor. Her yeni teknolojik gelişmeyle birlikte hayatımız biraz daha kolaylaşıyor. Yazımızın ilerleyen kısımlarında teknolojinin dünyayı daha iyi bir yer haline getiren işte bu 5 yönünü ele alacağız.

1- İnsanlar Daha Hızlı ve Kolay İletişim Kurabiliyor

Teknoloji bugünkü haline gelmeden, böyle yaygınlaşmadan önce uzaktaki sevdiklerimizden haber almak günler, haftalar sürebiliyordu. Hatta kimi durumlarda onlardan tek bir kelime bile duymadan, tek bir satır bile okumadan çok uzun geçebilirdi.

Şimdiyse dünyanın diğer ucundaki kişilerle bile tek bir parmak hareketiyle iletişime geçmemizi sağlayan akıllı telefonlarımız var. İnternet üzerinden, herhangi bir ücret ödemeden, yüksek kaliteli sesli ve görüntülü aramalar yapabiliyor, mesaj atabiliyoruz.

Sosyal medyaların yaygınlaşmasıyla normalde iletişimi kaybedeceğimiz arkadaşlarımızın hayatından sürekli haberdar olabiliyor, onlarla etkileşime geçebiliyoruz. Üstelik normalde tanışma şansımızın olmadığı ünlülere bile ulaşabiliyoruz.

2- Bilgiye Herkesin Her Yerde Erişebilmesini Sağlıyor

İnternet ve interneti cebimize sokan akıllı telefonlar sayesinde ne zaman ihtiyacımız olursa anında bilgiye ulaşabiliyoruz. Google ve benzeri arama motorlarının yaygınlaşması sayesindeyse aradıklarımızı saniyeler içerisinde bulabilmek harika bir duygu.

Dersler, kafamıza takılan sorular ve yemek tarifleri gibi bilgiler bir yana, dünyadaki haberleri de aynı kolaylıkla öğrenebiliyoruz. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşması ve insanların çevrelerindeki olaylarla haber akışına doğrudan katılmaları bilginin aktarım süresini son derece kısaltıyor. Güncel olayları öğrenmek için gazeteleri, televizyonları beklemek zorunda kalmıyoruz.

3- İnsanlar Sorunlarını Kitlelere Duyurabilir ve Yardım Alabilir

Teknoloji sayesinde yaşadığımız bireysel veya toplumsal sorunlar karşısında sessiz kalmak zorunda değiliz. Bu sorunları sosyal medya üzerinden kitlelere duyurabilir, sorunların üstesinden gelmek için diğer insanların yardımını ve desteğini alabiliriz. Sadece sosyal medyada değil, Change.org gibi sitelerde aynı sorunlara sahip diğer insanlarla bir araya gelebiliriz.

Günümüzde birçok site üzerinden bağış toplamak ve internet üzerinden çeşitli hayır kurumlarına bir tıkla para gönderebilmek de mümkün hale geldi. İster herhangi bir konuda paraya ihtiyacı olan biri olun, ister yeni işini kurmak için sermayeye ihtiyaç duyan biri, isterseniz büyük bir hayır kurumu, internet üzerinden kolayca insanlara ulaşabilirsiniz.

4- Ebeveynler Çocuklarının Her Hareketinden Haberdar Olabilir

Teknoloji bu kadar gelişmeden önce ebeveynler çocukları yanlarında değilken neler yaptıklarını, hatta güvende olup olmadıklarını bile tam olarak bilemezlerdi. Ama ebeveyn kontrol programı teknolojisindeki gelişmeler sayesinde artık çocuklarının attıkları her adımdan haberdar olabilirler. Numara yeri tespit etme programları sayesinde her ebeveyn çocuklarının nerede olduğunu anında öğrenebilir, gün içerisinde gittikleri yerleri bile görüntüleyebilir. Bunlar dışında mesajlaşmalarını, e-postalarını okuyabilir ve fotoğraflarını, videolarını görüntüleyebilirler.

5- Teknoloji Üretmeye Teşvik Eder, Üreten Kişileri Destekler

Youtube kanalları, kişisel bloglar, Instagram hesapları ve diğer daha pek çok kanaldan ürettiklerimizi başkalarına sunabiliyoruz. Ürettiklerimizin böyle kolay bir şekilde kitlelere ulaştırabilmemiz ve anında geribildirim alabilmemiz de yeni şeyler için üretmemiz için bizi teşvik ediyor.

Sadece üretmeye teşvik etmesi değil, yetenekli kişilerin duyulmasını sağlaması açısından da teknolojinin büyük faydası olduğunu görüyoruz. Günümüzde kendilerini ilk olarak sosyal medya hesaplarından duyuran, şu anda çok ünlü hale gelmiş pek çok insan var. Bunun yanı sıra oyunlar, filmler, kitaplar gibi bağımsız projelerini gerçekleştirmeye çalışan kişilerin bu projelerini insanlara duyurarak fon toplayabiliyorlar.

BU BİR İLANDIR

Güncellenme Tarihi : 24.4.2018 12:52

İLGİLİ HABERLER