Ekonomi
  • 22.9.2017 11:40

THY 40 uçak daha alıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yolları'nın Boeing'e sipariş ettiği 40 uçaklık imza törenine katıldı.

THY ile Boeing arasında Dreamliner 787-900 uçak tipi alım anlaşması imzalandı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Boeing Başkan Yardımcısı tarafından yapılan anlaşma töreni Hard of New York'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Cumhurbaşkanı, THY-Boeing imza törenine katıldı

TARAFLARI TEBRİK ETTİ

Erdoğan imza töreni ardından tarafları alkışlarken Aycı'ya imzaladığı dosyayı değiştirmesi söyledi. Ardından iki tarafında elini sıktı. Daha sonra Erdoğan, Aycı'ya törende kullandığı kalemleri unutmamasını hatırlattı.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün resmi internet sitesinde imza töreni videosunu paylaştı.

"1 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE YAN SANAYİ İŞ HACMİNİ DE DEĞERLENDİRMEKTEYİZ"

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı konuya ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu; “787 Dreamliner dünyada en son ve en modern teknolojiye sahip olan uçaklardan biridir. Dolayısıyla bu uçakları filomuza katmamıza ilişkin görüşmelerimizin amacı hem 3. Havalimanındaki geniş gövde ihtiyacını karşılamak, hem de Cumhuriyetimizin 100. yılında filomuzu daha da güçlendirmek; yanı sıra yolcu memnuniyetini arttırarak iş birliğimizi geliştirmektir. Türk Hava Yolları olarak bu görüşmeler esnasında Türkiye’den temin edilecek 1 milyar dolar değerinde yan sanayi iş hacmini de değerlendirmekteyiz. Görüşmelerin sonuçlanmasında bu husus son derece önem arz etmektedir ve bu konuya ehemmiyetle eğilmekteyiz.”

Güncellenme Tarihi : 22.9.2017 11:42

İLGİLİ HABERLER