Ekonomi
  • 7.12.2016 00:14

Trump'tan Boeing'e soğuk duş: Siparişi iptal edin

ABD'nin 45.  Başkanı seçilen Trump'tan Boing firmasına şok! Trump, "Boeing, gelecek başkanlar için kullanılacak yeni Air  Force One 747’iyi üretiyor ancak maliyeti kontrolden çıkmış, 4 milyar dolardan daha yüksek. Siparişi iptal edin" dedi. Trump'ın bu çıkışı dev firmanın hisselerinde yüzde 1.6 düşüş getirdi.

ABD’nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump, Boeing’in  gelecek başkanlar için üretme aşmasında olduğu yeni Air Force One siparişinin  iptal edilmesini istedi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Amerikan havacılık  şirketi Boeing’in gelecek başkanlar için ürettiği Air Force One 747’nin  maliyetinin 4 milyar doları aştığını belirtti.

Bu durumu "maliyeti kontrolden çıkmış" şeklinde eleştiren Trump,  "Siparişi iptal edin!" ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımın ardından New York’ta yaşadığı Trump Tower’ın lobisinde  gazetecilerle bir araya gelen Trump, "Boeing’in çok para kazanmasını isteriz ama  o kadar çok değil" dedi.

Şirket, yeni Air Force One uçağı için ön hazırlık yapılmasına yönelik  ihaleyi geçen ocak ayında kazanmış ancak toplam maliyetin ne kadar olacağı  konusunda net bir açıklama yapılmamıştı.

Boeing’in hisseleri, Trump’ın söz konusu yorumlarının ardından yüzde  1,6 değer kaybederek, hisse başına 152,16 dolardan 149,75 dolara geriledi.

ABD basınına göre, şirketin basın sözcüsü, Trump’ın açıklamalarıyla  ilgili herhangi bir yorum yapmayacaklarını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 6.12.2016 23:34

İLGİLİ HABERLER