Ekonomi
  • 15.3.2017 00:54

Türkiye`den bir ilk daha! İhraç edildi

Nurol Makina ve Sanayi tarafından üretilen EJDER YALÇIN 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı`nın ilk ihracat anlaşması bir Kuzey Afrika ülkesinin Savunma Bakanlığı ile imzalandı.

Savunma ihtiyaçlarının yüzde 100 yerli kaynaklarla karşılanması Türkiye'nin en büyük hedeflerinden biri. Türkiye de son dönemde yaptığı yerlileştirme çalışmaları ile göz kamaştırıyor. Uçaktan tanka, helikopterden uzun menzilli füze sistemine, Piyade tüfeğinden denizaltına kadar bir çok projeler tamamladı veya sona yaklaşıldı.

TÜRKİYE'DEN BİR İLK DAHA

Bir yandan savunma sanayinde kazanılan bu ivme hızla devam ettirilirken diğer yandan da yerli olarak üretilen ürünlerin yurtdışına ihracatı için mesai harcanıyor. Bir çok alanda dünyada adından söz ettiren yerli üretim ürünler ortaya koyan Türkiye son olarak EJDER YALÇIN'ın ilk ihracatını yapmayı başardı.

EJDER YALÇIN YURTDIŞINA İHRAÇ EDİLDİ

Nurol Makina ve Sanayi tarafından üretilen EJDER YALÇIN 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı'nın ihracattaki ilk durağı Kuzey Afrika olacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçen aylarda gerçekleştirilen zorlu çöl testlerinin EJDER YALÇIN 4x4 TTZA tarafından başarıyla tamamlanmasının ardından sözleşme imzası kararı verildi.

Sipariş kapsamında EJDER YALÇIN 4x4 TTZA'lar, kapsamlı bir entegre lojistik destek paketi ile sözleşme imzalanan ülkenin hizmetine sunulacak.

Nurol Makina ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Engin Aykol, yaptıkları anlaşmanın ardından şunları söyledi:

"Yurt içinde kendini kanıtlamış bir araç olan EJDER YALÇIN, artık yurt dışında da önemli görevler üstlenecek. Nurol Makina olarak, bunun haklı gururunu yaşıyoruz.Tabii bizim için önemli olan bu başarıyı devam ettirmek ve diğer pazarlara da aracımızı ihraç etmek. Mühendislik kabiliyetimiz ve Ar-Ge imkanlarımız ile yurt içinde ve yurt dışında güvenlik birimlerinin ve orduların hizmetine rakipsiz çözümler sunmayı sürdüreceğiz. Nurol Makina mühendisleri tarafından özgün tasarlanan ve üretilen EJDER YALÇIN 4x4, sağladığı üstün korumayı, Türkiye'de ilk olarak, patlayıcı ve dayanıklılık testlerinde uluslararası akreditasyona sahip bağımsız/tarafsız bir kuruluşun gerçekleştirdiği testler sonunda belgelendirdi. EJDER YALÇIN 4x4 TTZA'nın yüksek yük taşıma kabiliyeti sayesinde, üzerine farklı faydalı yükler entegre edilebiliyor. Zırhlı muharebe, komuta kontrol, ambulans, KBRN keşif, zırhlı personel taşıyıcı, sınır gözetleme ve güvenlik, hava savunma ve mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha aracı ve benzeri birçok farklı konfigürasyonda üretilebiliyor."

YERLİ PİYADE TÜFEĞİNİN PEŞİNDELER

TSK'nın envanterine giren milli piyade tüfeği MPT-76'ya dünyada en büyük talep ABD'den gelmiş, Şili ve Azerbaycan'ın ise ordusunu MPT-76 ile donatmak istediği açıklanmıştı.

YERLİ DRONE SAVAR'IN İLK İHRACATI GERÇEKLEŞTİ

Harp Arge ürettiği Drone Savar silahını kardeş ülke Azerbaycan'a ihraç ederek bir ilke imza attı.Ayrıca Drone Savar'la 4 ülke daha yakından ilgileniyor.

ROKETSAN ALMANLARA FÜZE SATIYOR

Roketsan’ın ürettiği Cirit Füzesi, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki IDEX 2017 Fuarı’nda ciddi miktarlarda sipariş aldı.

YERLİ İHA'LARA TALİP VAR

Baykar Makina Teknik Müdürü Bayraktar, "Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Ukrayna, Polonya, Azerbaycan, Bangladeş gibi ülkeler uçaklarımıza yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

F-35 İÇİN ANLAŞMA

Roketsan ve Lockheed Martin, yeni nesil havadan karaya seyir füzesi SOM-J’nin F-35 yeni nesil savaş uçaklarının iç silah istasyonuna entegrasyonu konusunda işbirliği anlaşması imzaladı.


Kaynak: Haber7

Güncellenme Tarihi : 15.3.2017 01:55

İLGİLİ HABERLER