Ekonomi
  • 22.12.2018 09:34

Vergi prim borcu yapılanması bozulanlara yeni fırsat

Trafik cezası, motorlu taşıtlar vergisi, emlâk vergisi ile diğer vergi ve prim borcu yapılandırılması ancak ödeme yapmayarak hakkını kaybeden mükelleflere yeni bir hak daha geliyor. Buna göre ödemeleri gereken tutarları, geç ödeme zammı ile birlikte şubat 2019'a kadar ödemeleri şartıyla yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilecekler

Milyonlarca vergi mükellefinin beklediği yasa tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Trafik cezaları başta olmak üzere, moturlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi ile diğer vergi ve prim borcu yapılandtırılması bozulan mükellefe yeni bir hak daha geliyor.

Geçen hafta TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda torba yasa teklifine eklenen maddeyle Ocak ayına kadar ödeme imkânı getirilmişti.

ŞUBAT SONUNA KADAR SÜRE VERİLECEK

Sözkonusu teklif Genel Kurul’da görüşülmeyi beklerken, TBMM Başkanlığı’na yeni sunulan teklifle sürenin şubat ayına uzatılması öngörüldü.

SADECE 'GEÇ ÖDEME ZAMMI' ALINACAK

Buna göre, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde taksitleri ödememiş olanlar, şubat ayının sonuna kadar ödeme yapabilecekler. Bu mükelleflerden sadece geç ödeme zammı alınacak. 
Aralık ayında ve ocak ayında ödenmesi gereken taksitler de şubat sonuna kadar ödenebilecek.

Güncellenme Tarihi : 22.12.2018 09:58

İLGİLİ HABERLER