Ekonomi
  • 7.10.2018 13:46

Web Tasarım Ve Yazılım Nedir ?

Web Tasarım Ve Yazılım Nedir?

Web alanındaki tüm gelişmeler toplamda iki ana başlık altında yer almaktadır. Bunlar web tasarım ve web yazılım olarak ikiye ayrılır ve web tasarım sektörü direkt olarak tasarımsal anlamda kullanıcıya doğrudan hitap eden ana kısımdır. Yazılım genel olarak tasarımdan farklı olduğu gibi İnternet sitesinin arka kısmında yer alan kodlama yapısıdır.

Birçok web sitesinde kayıt ol sekmesi bulunmaktadır. Yazılım uygulanan web siteleri kayıt ol ve yönetici paneli gibi özellikli bir yapıya sahiptir. Bu kısımlar tam olarak web sitesinin yazılımsal kısımları olmakla birlikte tamamen profesyonel bir kodlama diliyle oluşturulmuştur. Her web sitesinde backend kısmı olacak diye bir kural yoktur. Backend bölümü olmayan sitelerin birçoğu statik web sitesi olarak geçmektedir.

Yönetim paneli veya kayıt ol gibi bölümlere sahip olan siteler dinamik web sitesi olarak geçmektedir. Statik web sayfalarında genel olarak tasarımsal ve grafiksel çalışmalar yoğunluk göstermektedir. Doğrudan kullanıcıya görsel anlamda çok harika bir görünüm sunulması ve metin düzenleme gibi birçok işlemin direkt olarak kod yapısı değiştirilerek yapılmasıdır. Dinamik web sitelerinin tümünde bu durum daha farklı olmakla birlikte, çalışmaların birçoğu tamamen yönetim paneli üzerinden tamamlanmaktadır. Bu durumda dinamik bir web sitesine sahip kurumun veya kişinin web tasarım uzmanıyla herhangi bir iletişim kurmadan direkt olarak yönetim panelinden bu değişiklikleri yerine getirmesi oldukça kolay bir işlemdir.

Statik web sitelerinde genellikle kişisel ve tanıtım siteleri kullanılmaktadır. Kapsamlı olmayan sadece bir takım reklamı yapabilmek ve kullanıcıya görsel anlamda bir şıklık sunabilmek için tercih edilebilecek en kaliteli yöntemlerden bir tanesidir. Ancak çok daha kapsamlı ve içeriği bol olan bir İnternet sitesi için dinamik web tasarım tercih edilmelidir bu işi Türkiye'de en iyi yapan firmalar ise İstanbul Yazılım Firmaları dır.

 Web Tasarımının Önemi Nedir?

Web tasarımı İnternet sektöründe en değerli ve en gerekli işlemlerden bir tanesidir. İnternet sayfasına sahip olan tüm kurumlara yasa gereği web tasarım zorunluluğu çıkartılmıştır. Bu nedenle herhangi bir web sitesine sahip olan özellikle kurumların İnternet sitelerinin tasarımını yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıca rakipleriniz ile rekabet içerisindeyseniz kimliğinizi doğru bir şekilde yansıtmak amacıyla Yazılım Firması olan Codex önemli bir firmadır..

 

Güncellenme Tarihi : 7.10.2018 13:46

İLGİLİ HABERLER