Ekonomi
  • 7.10.2005 00:11

YENİ RAKI'NIN 'TAKLİT EDİLEMEZ' DENİLEN BİLYE KAPAKLI YENİ ŞİŞESİNİ DE TAKLİT ETTİLER

Antalya polisi, bir süre önce ölümle sonuçlanan sahte rakı olaylarının ardından taklit edilemeyecek şekilde geliştirilen özel kapaklı şişelere de, kapağı tahrip ederek sahte rakı dolumu yapıldığını belirledi.


Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yaşayan K.K.'nın kargoyla kendi adına Antalya'ya koliler içerisinde içki gönderdiği tespit edildi. İstanbul'dan gönderdiği kargoyu Antalya'dan teslim alan K.K. ile arkadaşı Ş.G., içki kolilerini yükledikleri minibüste yakalandı.
Yapılan aramada, minibüsteki kolilerde bin 420 şişe 70 cc'lik rakı ele geçirildi. Uzmanların yaptığı ilk incelemede, içkilerin metil alkol içeren sahte rakı olduğu tespit edildi.
Operasyonda ele geçirilen şişelerin ise geçen aylarda sahte rakı yüzünden yaşanan ölümlerin ardından geliştirilen özel bilye kapaklı şişeler olduğu belirlendi.


Yetkililer, ele geçirilen sahte rakı dolu orijinal şişe ve kapakların zanlılar ya da İstanbul'da sahte rakı üretimi yapan kişilerce elde edildiğini, taklit edilmesi zor olan kapağın içerisindeki plastik bilyenin kırıldıktan sonra yapıştırmayla monte edilerek, altına orijinal metal kısım eklenmesiyle içki şişelerinin gerçekmiş gibi piyasaya sürülmek istendiğini söylediler.


Dikkatle incelendiğinde tahrip edildiği anlaşılan kapağın kullanıldığı şişelerdeki sahte rakıların, K.K ve arkadaşı Ş.G. tarafından Antalya'da her biri 12 YTL'den satışa sunulmasının planlandığı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER