Yaşam
  • 20.11.2016 08:08

Ekranlarda yıldız çarpması

Ünü Türkiye sınırlarını aşmış dört star aynı gece, aynı saatte ekranda yerlerini alınca bize de yıldız çarpmasına uğramaktan başka seçenek kalmadı. Ekrana bir süredir ara vermiş olan Kıvanç Tatlıtuğ’un Tuba Büyüküstün’le oynaması şartmış meğer. Gözümüz kamaşmasın diye güneş gözlüğüyle seyretsek yeridir ‘Cesur ve Güzel’i. Yine ekrana uzun bir ara vermiş olan Halit Ergenç’i, Bergüzar Korel’le ‘Binbir Gece’de ilk izlediğimizde de hayran kalmıştık bu ikiliye, şimdi ‘Vatanım Sensin’de, yılların ve deneyimlerin damıttığı bir rahatlık, benzersiz bir uyum var aralarında. Çok sevilen bir içkiyi telaşsızca, zevkle yudumlamak gibi onları izlemek. Güzel bir şey bu yıldız çarpması.

KIVANÇ TATLITUĞ: İNSANIN İÇİNİ AÇIYOR

Kıvanç Tatlıtuğ - Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç- Bergüzar Korel: Yıldız çarpması


Kurt Seyit’in jilet gibi formasını çıkarmış ama militer ruhu içinden atamamış ki, geri dönüşü kamuflaj desenli bir cipin içinde, asker ceketiyle oldu. ‘Cesur ve Güzel’de stil danışmanlığını karısı Başak Dizer yapıyor; Kuzey’in ceketini hâlâ unutmadık ama Cesur’un ceketle sınırlı kalmayan çok daha geniş gardırobunun peşine düşeceğiz, yazıyorum buraya. Kuzey’in hüznü ve Sekiz’in cabbarlığı, Cesur’u Amerikan filmlerindeki Vietnam gazileri gibi bir karakter yapmış. Survivor’a katılsa kesin birinci. Kimseyle vıdı vıdı etmeden evini filan kurar, o derece. Ama o kendinden emin bir şekilde Sühan’a yürümelerde, Behlül’ün salon adamlığından da iz var tabii. Pembesi biraz ağır basan bir intikam hikâyesi onunki; ekrana iyi geliyor, insanın içini açıyor. Herkesin kabanla dolaştığı havalarda çıplak uyumalar, duşlar filan da bonus. Özlemişiz.

 

TUBA BÜYÜKÜSTÜNKADIN SAHİDEN ÇOK GÜZEL

Kıvanç Tatlıtuğ - Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç- Bergüzar Korel: Yıldız çarpması


‘Cesur ve Güzel’in ilk sahnesinde nefes kesti gerçekten. Önce at üstünde, sonra Cesur Bey’in üstünde. Sosyal medyaya bakacak olursak saçları kısaymış da, olmamış da.. Ne diyorsunuz arkadaşlar ya? Kadın sahiden çok güzel. İlk bölümde bir tencere çikolatalı pudingten çıkarılmış üç seksi sahnenin ikisinde o vardı. Bornoz sıyırıp yere düşürmeler, duşta hayaller... Böyle sahneleri daha çok göreceğiz belli ki. Hele Cesur ve Sühan aynı çatı altında yaşarken. Bir şey daha belli: Tuba Büyüküstün’e kan gelmiş, can gelmiş, Kıvanç Tatlıtuğ’la sağlam bir takım oyunu tutturacaklar, bütün paslar gol olacak.

 HALİT ERGENÇ: ERGENÇ OYUNCULUĞU DİYE BİR ŞEY VAR

Kıvanç Tatlıtuğ - Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç- Bergüzar Korel: Yıldız çarpması


Kaftanı çıkarmış, Yunan üniformasını geçirmiş üstüne. Milletçe, o üniformadan kurtulacağı günü bekliyoruz. Fakat gerçekten Halit Ergenç oyunculuğu olarak tescillenebilecek bir şey var hayatta. Bir başkasında belki dezavantaj olabilecek o hafif düşük gözkapaklarının altındaki mavi gözlerde cereyan ediyor bütün olay. Albay Cevdet’in öfkesini, özlemini, hayal kırıklığını, sabrını, sabırsızlığını o gözler iletiyor bize. Sevgi ve şefkatini de. ‘Vatanım Sensin’in ilk bölümünde Cevdet kızını uyuturken ışık hızıyla küçüklüğüne, babasının biricik kızlığına dönüp de içi ısınmayan, gözü dolmayan kadın izleyici var mıdır? Kendisini ekranda yeniden, hem de böyle incelikli, böyle bıçak sırtı bir hikâyede izlemek büyük zevk. Bir daha bu kadar uzun süre ayrılmayalım.
 

BERGÜZAR KOREL: EKRANIN ‘POWER COUPLE’I

Kıvanç Tatlıtuğ - Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç- Bergüzar Korel: Yıldız çarpması


Şehrazat’tan Azize’ye giden yol epey uzundu ama bir dakikası bile boşa geçmemiş belli ki. ‘Vatanım Sensin’de hep alttan alta bir telaş eşliğinde izlediğimiz ince uzun silueti, bembeyaz hemşire giyisileriyle de güzel, karalara büründüğünde de. Üç genç insanın anası olarak izliyoruz ve inanıyoruz ona, ne güzel olgunlaşmış Bergüzar Korel. Rol arkadaşının aynı zamanda hayat arkadaşı da olmasından kaynaklanan bir rahatlığı vardır elbette. Ama ayrı düşmeden önceki halvet sahnelerinde bir karı kocayı değil, bir karı kocayı canlandıran iki oyuncuyu izledik.  ‘Power couple’ (Güç çifti) diye bir terim var: Ayrı ayrı da, çift olarak da ‘cool’ olan, yerinde olmak istenen, özenilen insanlar diye tanımlanmış kısaca. Ekranların ‘power couple’ı onlar değilse, kim?

 

Güncellenme Tarihi : 20.11.2016 08:11

İLGİLİ HABERLER