Medya
  • 29.4.2015 22:34

Ekrem Dumanlı böyle evrim geçirdi

Ekrem Dumanlı’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmeyi savunurken terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a ‘sayın’ demesi sosyal medyada gündem oldu. Bir süredir, HDP’yi ön plana çıkaran haberleri ile dikkat çeken Gülen medyasının bu yeni tavrı geçmiş söylemleri de akıllara getirdi. Ekrem Dumanlı, 2008’de Öcalan için “haşhaşi” benzetmesi yapmış 2014’te ise Gülen ile karşılaştırıp '30 bin kişinin katili' demişti.

Zaman gazetesi yayın müdürü Ekrem Dumanlı, HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile görüşmesine gelen tepkilere bugün yayınladığı bir video ile yanıt verdi. Dumanlı'nın kendisini savunurken PKK'nın İmralı'da yatan lideri Abdullah Öcalan için "sayın"demesi sosyal medyada günün konusu oldu. Dumanlı'nın bugün "sayın" dediği Öcalan için daha önce kullandığı ifadeler ise çok dikkat çekici. Daha önce "Haşhaşi" ve "30 bin kişinin katili" şeklinde tanımladığı Öcalan için gösterilen bu yeni tavır, Gülen grubunun AK Parti karşıtlığında HDP ile girdiği işbirliğinin bariz göstergesi olarak yorumlandı.

"ÖCALAN HAŞHAŞİLERE BENZİYOR"

Ekrem Dumanlı, 2008 yılında Haberx.com'a verdiği söyleşide, "sayın" diye hitap ettiği Abdullah Öcalan için yapılan "biraz Haşhaşilere benziyor tarzı" yorumunu dile getirmişti. Dumanlı aynı röportajda "Stalinist bir örgüt üyesi gibi" dediği Öcalan için Ergenekon ile bağlantılı olduğuna dair kanaatini de bildirmişti.



GÜLEN MASUM İSPATI DA KATİL ÖCALAN!

Dumanlı'nın 17/25 Aralık darbe girişiminden kısa süre sonraki bir yazısında Fethullah Gülen'i, Öcalan kısayı ile masum göstermeye çalıştığı satırları da bir hayli dikkat çekici. Dumanlı, 17 Şubat 2014'te kaleme aldığı yazısında Öcalan için aynen şu ifadeleri kullanmıştı: "PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri billboardlara asılıyor. Ne Başbakan'da bir tık var, ne AK Parti yetkililerinde. 30 bin insanın ölümünden sorumlu tutularak mahkeme edilmiş, hakkında (idam cezası kalktığı için) ömür boyu hapis cezası verilmiş bir adamın posterlerinden rahatsız olmuyorsun; ama 8 yıl yargılanmış, hakkında beraat kararı verilmiş, beraat kararı en üst yargı organlarınca onanmış Fethullah Gülen Hocaefendi'ye en ağır ithamlarda bulunuyorsun. Allah aşkına hangi vicdan bu zulme razı olur?"

ZAMAN 'ANTİSAYIN' HABERLERİ İLE DOLU

Ekrem Dumanlı'nın başında olduğu Zaman'ın Öcalan'a "sayın" denilmesi karşısındaki tavrı ise geçmişte çok net. Zaman, 25 Mayıs 2005 tarihli haberinde, Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Sosyalist Enternasyonal toplantısında yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan'a "sayın" demesini "DEHAP lideri, bölücübaşı için 'sayın Öcalan' dedi" başlığı ile duyurmuştu.

Zaman'ın, Meclis'teki "Sayın Öcalan" kavgası için attığı 11 Şubat 2011 tarihli başlık ise bu ifadenin nelere sebep olduğunu gösteriyor: "BDP'nin 'Sayın Öcalan' ısrarı Meclis'te yumruklu kavga çıkardı"

Kaynak: Yeni Şafak

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:45

İLGİLİ HABERLER